Χάος στο Βόλο: Απαγόρευση κυκλοφοριας – Πλημμυρισμένοι δρόμοι και εκατοντάδες απεγκλωβισμοί πολιτών – Χωρίς ρεύμα και νερό, ενώ νέο «κύμα» κακοκαιρίας πλησιάζει

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εικόνες Αποκάλυψης στο Βόλο από την κακοκαιρία Elias με τους κατοίκους της περιοχής να προσπαθούν να σώσουν ό,τι μπορούν και να σωθούν. Πάνω από το 80% της πόλης παραμένει στο σκοτάδι ενώ αυτή την ώρα γίνονται προσπάθειες ώστε να επιστρέψει το ηλεκτρικό ρεύμα αλλά και η υδροδότηση στο πολεοδομικό συγκρότημα.

Νωρίτερα, ήχησε το 112 πως η απαγόρευση της κυκλοφορίας βρίσκεται σε ισχύ. Ο Βόλος έχει μετατραπεί σε μια απέραντη λίμνη, και ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, καλεί τους συμπολίτες του να παραμείνουν στα σπίτια τους. Συνεχείς ήταν οι κλήσεις στην Πυροσβεστική υπηρεσία για απεγκλωβισμούς ατόμων σε διάφορα σημεία του Βόλου, ενώ περισσότεροι από 330 άνθρωποι οδηγήθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Από το απόγευμα της Τετάρτης λόγω της έντονης βροχόπτωσης από την κακοκαιρία Elias οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη του Βόλου με εντολή της ΕΛΑΣ λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

Μεγάλες οι καταστροφές στην πόλη

Η κατάσταση στην περιοχή είναι δραματική. Ο παραλιακός δρόμος στην Αγριά, έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο χείμαρρο με τόνους λάσπης και φερτών υλικών.

Δεν υπάρχουν δρόμοι, η βροχόπτωση έχει καταστρέψει τα πάντα στο πέρασμά της ενώ οι τόνοι λάσπης έχουν σκεπάσει εκατοντάδες αυτοκίνητα. 

Πολίτες όλο το βράδυ βρίσκονταν παγιδευμένοι από την επέλαση της κακοκαιρίας Elias, και δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ πραγματοποιούσαν ολονύκτιους απεγκλωβισμούς.

Πολλά σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τους ορμητικούς χειμάρρους, ενώ μεγάλες είναι οι ποσότητες λάσπης. Σημειώνεται πως από χθες ο Κραυσίδωνας «είχε σπάσει», με αποτέλεσμα τεράστιοι όγκοι νερού να διοχετεύονται μέσα στους δρόμους της πόλης. Ο περιφερειακός δρόμος του Βόλου δεν ήταν προσβάσιμος σε πολλά σημεία, ενώ σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν στον κόμβο προς την Αγριά του Βόλου όπου οι δρόμοι είχαν γίνει ποτάμια.

Οι δρόμοι είναι απροσπέλαστοι. Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται μέσα στην πόλη του Βόλου, όπως επίσης στις Aλυκές και την Αγριά. Οι δρόμοι είχαν μετατραπεί σε χειμάρρους και το νερό σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά και τα 50 εκατοστά. Η στάθμη της θάλασσας έχει φτάσει μέχρι την προβλήτα τουλιμανιού και την παραλία της πόλης, η οποία έχει βυθιστεί στα λασπόνερα και τα φερτά υλικά. Από χθες ο Κραυσίδωνας «είχε σπάσει», με αποτέλεσμα τεράστιοι όγκοι νερού να διοχετεύονται μέσα στους δρόμους της πόλης. Ο περιφερειακός δρόμος του Βόλου δεν ήταν προσβάσιμος σε πολλά σημεία, ενώ σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν στον κόμβο προς την Αγριά του Βόλου όπου οι δρόμοι είχαν γίνει ποτάμια. Συνολικά η πόλη αντιμετώπιζε πλημμυρικά φαινόμενα, με τους δρόμους να γίνονται απροσπέλαστοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ