Αλεξάνταρ Βούτσιτς: Η Σερβία χρειάζεται εταίρους, όχι χορηγούς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά τα τραγικά γεγονότα της Κυριακής στην Μπάισκα, ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς επεσήμανε στην ομιλία του προς το λαό ότι δεν θα γίνει νέα Έξοδος (των Σέρβων) από το Κόσοβο και ο κύριος ένοχος  για όλα όσα συμβαίνουν στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια   είναι ο Αλμπίν Κούρτι και ότι η μόνη επιθυμία του είναι  να φέρει τη Σερβία σε σύγκρουση με το ΝΑΤΟ.

Σε συνομιλία με τους πρεσβευτές των χωρών της Quinte – ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία, καθώς και με τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο πρόεδρος ζήτησε από την KFOR να μεριμνήσει για όλα τα θέματα ασφάλειας στο βόρειο τμήμα του Κοσόβου και των Μετοχίων αντί της αστυνομίας του Κούρτι.

Ημέρα πένθους και οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας

 Σήμερα είναι ημέρα πένθους σε ολόκληρη τη Σερβία, καθώς και στη Δημοκρατία Σέρπσκα, ενώ τριήμερο πένθος έχει κηρυχτεί στις σερβικές κοινότητες του Κοσσυφοπεδίου και των Μετοχίων.

Σε μια guest εμφάνιση στο RTS, ο Πρόεδρος Βούτστις μίλησε για τις πιο δύσκολες μέρες που αντιμετωπίζει η Σερβία τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, καθώς και το γεγονός ότι ο Έντι Ράμα δεν έλεγε την αλήθεια όταν η Σερβία κήρυξε ημέρα πένθους.

Δηλαδή, η Σερβία τηρεί ημέρα πένθους ή έχει ορίσει ημέρα πένθους λόγω των τραγικών γεγονότων και από την άποψη του Συντάγματος της Δημοκρατίας της Σερβίας, κηρύχθηκε πένθος λόγω του θανάτου όλων των ανθρώπων (Σέρβων και Αλβανών) που σκοτώθηκαν στο Κόσοβο, είπε χαρακτηριστικά ο Βούτσιτς.

Κατά την άποψη του Συντάγματος της Δημοκρατίας της Σερβίας, όλοι αυτοί είναι πολίτες της χώρας μας, και λόγω των τριών δολοφονηθέντων Σέρβων και λόγω του δολοφονηθέντος (Αλβανού) αστυνομικού.

 Νομίζω ότι αυτή η πολιτισμική απόφαση είναι μια σοβαρή και υπεύθυνη απόφαση. Ο Έντι Ράμα δεν έλεγε την αλήθεια, γιατί είναι αλήθεια ότι οι σερβικοί δήμοι στο βορρά κήρυξαν ημέρες πένθους λόγω των σκοτωμένων Σέρβων, εμείς δηλώσαμε (ως Σερβία) λόγω όλων των γεγονότων και όλων των δολοφονηθέντων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που δεν λέει την αλήθεια και τώρα θα σας δείξω πώς μοιάζει η υποκρισία όταν κάποιος μας κάνει κήρυγμα για τις ευρωπαϊκές αξίες, παρόλο που προφανώς τηρούμε τις ευρωπαϊκές αξίες.

Ο Βούτσιτς επισημαίνει ότι οι Σέρβοι που πέθαναν στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια δεν θα είναι ποτέ τρομοκράτες για αυτόν.

Ο πρόεδρος της Σερβίας αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα περιστατικά στο Κοσσυφοπέδιο και πώς αυτά χειραγωγήθηκαν για να δυσφημιστεί η Σερβία.

Ο ίδιος τόνισε ότι η Σερβία έναντι όλων αυτών των προκλήσεων θέλεις φίλους εταίρους και όχι χορηγούς προς τη χώρα, όπως σημειώνει η happytv.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ