Μείζον θέμα πλέον με τον Μάγειρα της Attica, τον Πακιστανό διαχειριστή και την δολοφονία του Αντώνη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο εκτελεστικός πρόεδρος της Attica Group, Kυριάκος Μάγειρας, παραμένει ακλόνητος, παρά τη στυγνή δολοφονία του άτυχου Αντώνη Καργιώτη σε πλοίο της ιδιοκτησίας της εταιρείας. Μπορεί το στυγνό έγκλημα οδήγησε σε παραίτηση ακόμα και τον αρμόδιο υπουργό, αλλά και άλλο υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας, ο κ. Μάγειρας όμως φαίνεται πως έχει πολύ ισχυρά ερείσματα, γεγονός που προκαλεί ερωτηματικά.

Εξαιρετικά ενδιαφέρον το άρθρο της εφημερίδας Δημοκρατία για την υπόθεση που παραθέτουμε αυτούσιο:

Ο κ. Μάγειρας είναι ο επικεφαλής της Attica Group, με μυθικές ετήσιες απολαβές 600 και πλέον χιλιάδων ευρώ που (απο)λαμβάνει επί πολλά συνεχή έτη. Είναι το πρόσωπο που φιγουράριζε σε ολοσέλιδο αφιέρωμα εφημερίδας μεγάλης κυκλοφορίας τον χειμώνα ως «αφεντικό» της πορείας της Attica. Ποιος εκτελεστικός πρόεδρος καρπώνεται την «επιτυχία» με ολοσέλιδο αφιέρωμα και εν συνεχεία αφήνει άλλο πρόσωπο να παραιτηθεί; Πώς παραμένει στη θέση του, όταν η ίδια η εταιρία έχει εκδώσει δελτία Τύπου που αναφέρουν ότι «διερευνώνται εσωτερικά οι λόγοι που δεν τηρήθηκαν οι σαφείς, προβλεπόμενες διαδικασίες, οι οποίες οφείλουν να εφαρμόζονται αυστηρά από τα πληρώματα όλων των πλοίων μας» (6/9/23) και ότι «ξεκινά άμεσα με εγγύηση του διοικητικού συμβουλίου και των μετόχων διευρυμένη και σε βάθος έρευνα και με τη συνδρομή ανεξάρτητων εξωτερικών συμβούλων, ώστε να διασφαλίσουμε ότι ποτέ ξανά δεν θα παραβιαστούν από κανέναν οι διαδικασίες και τα πρωτόκολλα του ομίλου μας. Δεσμευόμαστε επίσης ότι τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής θα αξιοποιηθούν για τις αναγκαίες τομές και αλλαγές, σε όποιο επίπεδο και με όποιον τρόπο χρειαστεί» (7/9/2023). Είναι ο πρωτεργάτης όταν τα πράγματα πάνε καλά και μετά δεν ξέρει τίποτα;

Ποια αναγκαία τομή και αλλαγή μπορεί να γίνει «σε όποιο επίπεδο» πέραν της παραίτησης ή της καθαίρεσης του επικεφαλής από μια διοίκηση που ομολογεί δημόσια τις εγκληματικές της ευθύνες; Πώς μπορεί να σταθεί ο κ. Μάγειρας όταν είναι ομολογημένη η ευθύνη του; Αντίστοιχα, τι είναι αυτό που «κρατάει» τον μέτοχο Τράπεζα Πειραιώς από το να μην καθαιρεί τον κ. Μάγειρα; Τόσο απαραίτητος της είναι; Αφού, μάλιστα, ηΤράπεζα Πειραιώς έχει αναθέσει, αντί αμοιβής εκατομμυρίων ευρώ, στην Strix του Ινδοπακιστανού Mubashir Mukadam να διαχειρίζεται αυτή την Attica Group, ο κ. Μάγειρας πού ακριβώς καθίσταται χρήσιμος; Εκτός αν αυτά τα δεκάδες εκατομμύρια δίνονται από την τράπεζα για λόγους που αυτοί ξέρουν πώς μοιράζονται. Και πώς μπορεί κάποιος όπως ο κ. Μάγειρας με αξιοπρέπεια να παραμένει στο πόστο του, όταν ο βασικός του μέτοχος, όταν δημοσιοποιήθηκε το σχέδιο απόφασης Γ.Σ. (κατόπιν πρότασης του «μετόχου»… Γιάννης κερνάει…) για έγκριση αμοιβών και bonus πολλών εκατομμυρίων ευρώ στην καταρρέουσα Attica Group, τον εξαναγκάζει να αποσύρει τα σχετικά θέματα από την ημερήσια διάταξη; Για να μην τον «κράξουν»; Παρακολουθούμε τις εξελίξεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ