Συνεντευξη του Στέφανου Κασσελακη στην Μαρα Ζαχαρέα: το σχέδιό μου είναι η σύγχρονη πατριωτική Αριστερά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την πρώτη του συνέντευξη έδωσε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης και αναφέρθηκε τόσο στο όραμά του για το κόμμα του, όσο και στις πρόσφατες καταστροφικές κακοκαιρίες που έπληξαν τη χώρα, σχολιάζοντας και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μιλώντας στη Μάρα Ζαχαρέα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, δήλωσε ότι «τα βιώματα του καθενός ανήκουν στον καθένα. Είμαστε η επιλογή του ποιοι είμαστε κάθε μέρα. Επιλέγω να ζω τη ζωή μου με προσφορά στον τόπο μου. Βεβαίως και είμαι αριστερός. Όταν πήγα στη Μακρόνησο αναρωτήθηκα γιατί πολλά παιδιά της ηλικίας μου δεν είδαν το νησί. Να είσαι αριστερός είναι στάση ζωής και αξιακός κώδικας. Και πολιτική. Γιατί πρέπει να έχουμε πολιτικές με ανθρωποκεντρικό πρόσημο. Καλά θα κάνει ο πρωθυπουργός να ασχολείται με τον εκσυγχρονισμό του κράτους και όχι με μένα. Ο κ. Μητσοτάκης κάνει μια επικίνδυνη δουλειά για τη ζωή του Έλληνα πολίτη. Έχει τον κ. Φάμελλο να αντιμετωπίσει, ο οποίος κάνει πολύ καλή δουλειά για όλη την παράταξη».

Ανέφερε ακόμη πως την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί τον Βόλο και δήλωσε: «Δεν φτάνει μόνο μια αποζημίωση και να σου λέει το κράτος βρες τον τρόπο. Θέλουν μεγάλη αρωγή για να βγάλουν τις λάσπες. Δεν μπορούν μόνο οι εθελοντές να μπαλώνουν. Πριν τον στρατό, η Πολιτεία θα έπρεπε να είχε οργάνωση να αντιμετωπίζει τα θέματα».

Μιλώντας για την αριστερά: «Δεν πρέπει να φοβάται την κανονικότητα. Δεν είναι κανονικότητα αυτό που ζούμε στο Βόλο και στην οικονομία, που ζουν για να βολεύουν. Πρέπει να είναι η πρόσβαση σε δημόσια υγεία και η πάταξη της διαπλοκής».

Μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «πρέπει να αποδείξει γείωση στην κοινωνία. Τα μυαλά που έχουμε δεν πρέπει να γίνουν μέλη, αλλά να συμμετέχουν στη παραγωγή πολιτικής. Η παραγωγή πολιτικής πρέπει να γίνεται από τα τμήματα του συριζα μαζί με την κοινωνία. Όχι μόνο η επιστημονική διαδικασία από τους τομείς της Βουλής. Να δώσουμε φωνή στην κοινωνία. Όχι να συνεδριάζουμε μόνο. Τα όργανα δεν είναι παρωχημένα, αλλά πρέπει να διευκολύνουν την παραγωγή πολιτικής από τη βάση. Να μην παριστάνουμε ότι ξέρουμε τις λύσεις, γιατί είμαστε όργανο σε κλειστό χώρο. Αυτό είναι αλαζονεία».

Άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Μεγάλη ανεπάρκεια του κράτους και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Έχει αποτύχει να σώσει ζωές. Δεν είναι άτυχος ο Βόλος. Είναι το κράτος που δεν προστατεύει τον πολίτη του. Δεν έχουμε επενδύσει στην πρόληψη. Ο μηχανισμός της ΝΔ απέτυχε. Πρέπει να γίνει απορρόφηση των πόρων για να γίνουν έργα».

Έστειλε δε το μήνυμα στον πρωθυπουργό: «Να ασχολείται με το κράτος, όχι με εμένα. Έχει ζωές στα χέρια του. Η απουσία μου από τη Βουλή δεν είναι πρόβλημα», ενώ αποκάλυψε πως «το σχέδιό μου είναι η σύγχρονη πατριωτική Αριστερά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ