Εξοργιστικές εικόνες απο το νοσοκομειο Βόλου: Φρόντιζαν ασθενείς και μάζευαν και τα νερά!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οργή και θλίψη προκαλούν οι εικόνες στο νοσοκομείο Βόλου που πλημμύρησε για δεύτερη φορά, μέσα σε λίγες μέρες. Νοσηλευτές προσπαθούν να μαζέψουν τα νερά, ενώ παράλληλα φροντίζουν τους ασθενείς.

Τις εικόνες κατέγραψε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος βρέθηκε στο νοσοκομείο Βόλου ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «γέμισαν νερά υπόγεια πάρκινγκ και αποθήκες υλικού, ιματισμού, αποστείρωση, χημειοθεραπευτικό τμήμα, ασανσέρ, κλινικές σε ορόφους ακόμη και μονάδες. Καταστράφηκαν υλικά του νοσοκομείου».

Μάλιστα, ο ίδιος συγχαίρει τους του νοσοκομείου «που έμειναν από το μεσημέρι της χθεσινής ημέρας και όλους που άφησαν τα σπίτια τους πλημμυρισμένα και διέσχισαν με κίνδυνο τους λασπωμένους δρόμους της πόλης να φθάσουν στο νοσοκομείο». Όπως τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ «όλο το βράδυ και το πρωί μαζί με την φροντίδα στους ασθενείς μάζευαν τα νερά από τους χώρους του νοσοκομείου».

«Το νοσοκομείο πλημμύρισε δύο φορές τον ίδιο μήνα. Εάν δικαιολογήσουμε την μη αξιοποίηση του μεσοδιαστήματος μεταξύ των δύο πλημμυρών για έργα λόγω λιγοστού χρόνου τώρα πρέπει να τρέξει η διοίκηση και οι φορείς της πόλης. Καλές είναι οι παληκαριές αλλά στη πράξη κρινόμαστε όλοι» τονίζει ο κ. Γιαννάκος και προσθέτει;

«Χθες βράδυ δεν υπήρχε υδροφόρα να γεμίσει τη δεξαμενή του νοσοκομείου με νερό. Ευτυχώς δεν κόπηκε το νερό στο νοσοκομείο. Όταν κόβεται το νερό για να μην σταματήσει η λειτουργία του νοσοκομείου θα πρέπει να γεμίζει συνεχώς η δεξαμενή του νοσοκομείου που φτάνει για λίγες ώρες. Η πυροσβεστική ήταν εκεί. Οι υδροφόρες έλειπαν χθες βράδυ.. Ευτυχώς όμως το πρωί κόπηκε το νερό. Φρόντισε ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ και έφερε υδροφόρες από Λάρισα και Λαμία. Ο Βόλος; Δεν επιτρέπετε να μπάζουν νερά από τις ψευδοροφές και να βρέχει μέσα στις κλινικές επειδή δεν έγιναν μονώσεις στις ταράτσες των κτιρίων. Δεν επιτρέπεται να μπάζουν νερά τα παράθυρα των κλινικών και των μονάδων. Ασφαλώς με τέτοιο νερό δεν μπορείς να προστατέψεις επαρκώς τα υπόγεια. Σίγουρα όμως μπορείς με έργα να εκτρέψεις ένα μέρος των νερών για να μην γίνονται λίμνη τα υπόγεια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ