Συνεχίζεται το θρίλερ με την πτώση του ελικοπτέρου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνεχίζεται το θρίλερ με την πτώση του πολιτικού ελικοπτέρου Α – 109 στην παραλία Αχλαδίου της Βόρειας Εύβοιας. Άκαρπες παραμένουν έως αυτήν την ώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό του χειριστή του πολιτικού ελικοπτέρου, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα εντοπίστηκε ένας έλικας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, πριν από λίγα λεπτά διακρίθηκαν στην επιφάνεια της θάλασσας κάποια αντικείμενα που έμοιαζαν με κορμούς αλλά φαίνεται ότι πρόκειται για τον ένα έλικα του ελικοπτέρου.

evoia1

Υπό δύσκολες συνθήκες πραγματοποιούνται και σήμερα, Παρασκευή 29/9, οι έρευνες για τον εντοπισμό τόσο της ατράκτου όσο και του κυβερνήτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σόναρ του Λιμενικού Σώματος βρήκαν συντρίμμια του ιδιωτικού ελικοπτέρου και έτσι ξεκίνησαν μεγάλες έρευνες σε βάθος 50 και 70 μέτρων για να εντοπιστεί το οτιδήποτε. Το ελικόπτερο προσγειώθηκε στις 09:00 το πρωί και απογειώθηκε στις 10:13 από το Μαντούδι και έκτοτε αγνοείται. 

Από αέρος στις έρευνες συνδράμει η Πολεμική Αεροπορία με Super Puma και το Πολεμικό Ναυτικό με ελικόπτερο S-70. Επίσης, επιχειρούν σκάφη και δύτες του Λιμενικού καθώς και βατραχανθρώποι.

evoia2

Οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι ακούστηκε κάτι σαν έκρηξη, ενώ είδαν το ελικόπτερο να χάνει ύψος και μετά από λίγο να πέφτει στη θάλασσα.

Στο σχέδιο πτήσης ήταν δηλωμένος ένας επιβαίνων, ο χειριστής του ελικοπτέρου, ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνονται αναζητήσεις για δύο άτομα. Στο σημείο έσπευσε αμέσως ο Λιμενάρχης Αιδηψού Σωτήρης Δανίκας, ο οποίος δήλωσε πως είναι πολύ δύσκολες οι έρευνες καθώς, από τις καταστροφές η θάλασσα έχει γεμίσει με φερτά υλικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ