Θεσσαλία: Ακόμη παραμένουν άταφα εκατοντάδες νεκρά ζώα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την αδιαφορία της πολιτείας αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στη Θεσσαλία οι οποίοι προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους ύστερα από την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel.

Οι κτηνοτρόφοι στις πλημμυροπαθείς περιοχές που είδαν τα ζώα τους να παρασύρονται και να βουλιάζουν στα ορμητικά νερά και να πεθαίνουν καταγγέλουν ότι εκατοντάδες νεκρά ζώα παραμένουν άταφα παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει 20 μέρες από την θεομηνία.

Σε αυτή τη δύσκολη θέση βρέθηκε ένα ζευγάρι κτηνοτρόφων από τη Ζηλευτή Τρικάλων.  Έχασαν περίπου 700 αιγοπρόβατα στη διάρκεια της κακοκαιρίας και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η περισυλλογή τους!

Μάλιστα, όπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ του MEGA, για να προχωρήσει η διαδικασία χρειάστηκε η παρέμβαση του εισαγγελέα!

Σύμφωνα με όσα είπε η κτηνοτρόφος Ιωάννα Καρρά το πρόβλημα προέκυψε γιατί υπάρχει ασυννενοησία μεταξύ της εταιρείας καύσης των ζώων, του δήμου και της περιφέρειας.

«Το δυσάρεστο είναι ότι έπρεπε να παρέμβει εισαγγελέας για να γίνει η λογική διαδικασία. Να έρθουν δηλαδή και να συλλέξουν τα νεκρά ζώα. Τις πρώτες ημέρες δεν είχε υποχωρήσει το νερό οπότε δεν μπορούσαμε να βγάλουμε ζώα έξω. Αφού υποχώρησε, ήταν θέμα του δήμου και της εταιρείας να έρθουν να τα παραλάβουν», είπε η κ. Καρρά.

Μετά από αυτή τη διαδικασία η συλλογή των νεκρών ζώων από την κτηνοτροφική μονάδα ξεκίνησε μόλις προχθές.

«Τα βγάλαμε την περασμένη Πέμπτη και τα μισά τα πήραν προχτές μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα. Ευελπιστούμε τα υπόλοιπα να τα πάρουν σήμερα το πρωί», τόνισε και πρόσθεσε πως η ίδια διαδικασία στην Καρδίτσα έγινε μέσα σε τρεις μέρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ