Βρέθηκε νεκρός ο πιλότος του ελικοπτέρου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εντοπίστηκε και ανασύρθηκε η σορός του άτυχου πιλότου του ελικοπτέρου Α-109 που κατέπεσε το πρωί της περασμένης Πέμπτης ανοιχτά της παραλίας Αχλάδι.

Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιούνταν με πλωτά του Λιμενικού Σώματος, ιδιωτικά σκάφη, αλλά και μονάδα υποβρύχιων αποστολών, ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο ελικόπτερο. Πριν από λίγη ώρα μάλιστα, ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ανάσυρσης της σορού του 69χρονου. Δύτες του λιμενικού ανέσυραv από την άτρακτο του ελικοπτέρου τη σορό, το οποίο φαίνεται ότι είχε καταλήξει στη θάλασσα σε βάθος 52 μέτρων. Οι έρευνες του λιμενικού σώματος στο σημείο του δυστυχήματος συνεχίζονται και από σκάφη του Λιμενικού.

Ο χειριστής του ελικοπτέρου, Μιχάλης Λάμπος, ήταν συνταξιούχος της Πολεμικής Αεροπορίας και συγκαταλέγονταν στους πλέον έμπειρους πιλότους Πολεμικών ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού.

Υπενθυμίζεται ότι το ελικόπτερο κατέπεσε λίγο μετά τις 10.30 το πρωί της περασμένης Πέμπτης. Είχε απογειωθεί στις 8 το πρωί από τις Αφίδνες με προορισμό τον Βόλο, αλλά λόγω των κακών καιρικών συνθηκών έκανε στάση στο Μαντούδι, από το οποίο απογειώθηκε στις 9. Χάθηκε από τα ραντάρ λίγο πριν από τις 11. Σύμφωνα με πληροφορίες, η λειτουργία του ελικοπτέρου ήταν δυσλειτουργική, ενώ αναφέρεται κι ένας θόρυβος από τον κινητήρα. «Εάν η ορατότητα ήταν πολύ περιορισμένη, θα έπρεπε να ενημερωθούν για τον καιρό της διαδρομής από εκεί που βρίσκονταν στο Μαντούδι μέχρι τον Βόλο. Εάν ο καιρός είχε πολύ χαμηλή νέφωση και είχε και έντονη βροχή, κανονικά δε θα έπρεπε να απογειωθούν», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο πτέραρχος εν αποστρατεία Κώστας Ιατρίδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ