Παλεύουν με τις λάσπες χωρίς ρεύμα και νερό στο Βόλο – Αποκομμένο το Πήλιο – Εγκλωβισμένοι στα χωριά της Καρδίτσας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα κομμάτια και το κουράγιο τους αναγκάζονται να μαζέψουν για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα οι κάτοικοι στον Βόλο, το Πήλιο και την Καρδίτσα και να ξεκινήσουν τις ζωές τους από το μηδέν μετά από τις τεράστιες, σχεδόν βιβλικές καταστροφές που τους επεφύλασσε τόσο η κακοκαιρία Daniel όσο και η πρόσφατη κακοκαιρία Elias.

volos3 2

Ωστόσο, μέσα στις καρδιές και τις ψυχές τους «φωλιάζει» η απαισιοδοξία για το μέλλον που έχει θαφτεί κάτω από τόνους νερού και λάσπης.

Χωρίς ρεύμα και υδροδότηση να παλεύουν με τους τόνους λάσπης και το νερό μέσα στα σπίτια τους βρίσκονται οι κάτοικοι στο Βόλο για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες.

Ο Κραυσίδωνας, το ποτάμι που διασχίζει τον Βόλο, γέμισε με φερτά υλικά που κατέβασε το νερό του Πηλίου από την προηγούμενη κακοκαιρία.

kakokairia2

Την ίδια στιγμή για την κατάσταση οι κάτοικοι καταγγέλουν τις αρμόδιες αρχές που δεν ήρθαν να καθαρίσουν τα φρεάτια εγκαίρως.

«Παρακαλάμε από την προηγούμενη πλημμύρα να καθαρίσουν φρεάτια… Ήρθαν πριν από τρεις μέρες να κάνουν τι;», αναρωτιέται εξοργισμένος ένας κάτοικος.

Σύμφωνα με το OPEN, οι κάτοικοι αναγκάζονται να πηγαίνουν σε μια πηγήκοντά στον Κραυσίδωνα και να γεμίζουν τα μπουκάλια τους με νερό για να πιουν!

volos 2

Ο δήμαρχος προσπαθεί να δώσει μια κανονικότητα στις ζωές των κατοίκων λέγοντας πως από την Δευτέρα θα ανοίξουν πάλι τα σχολεία με δική του ευθύνη. Την ίδια στιγμή τη νύχτα θα κλείνουν κεντρικοί δρόμοι του Βόλου προκειμένουν να καθαριστούν.

Αποκομμένο το Πήλιο

Μέσα σε πρωτοφανείς συνθήκες αναγκάζονται να ζουν καθημερινά οι κάτοικοι στα χωριά του Πηλίου.

Το τοπίο είναι σα να έχει πέσει βόμβα καθώς οι δρόμοι έχουν καταρρεύσειόπως και και ολόκληρα κομμάτια από τις πλαγιές του βουνού.

Στη Μακρινίτσα, σύμφωνα με το OPEN, οι ζημιές είναι μεγάλες στις υποδομές ενώ σπίτια «κρέμονται» στον αέρα.

Τραγική η κατάσταση στην Καρδίτσα

Στην Καρδίτσα οι κάτοικοι σε πολλά χωριά είναι εγκλωβισμένοι ενώ περιτριγυρίζονται από τόνους νερού.

Στην Αστρίτσα οι τοπικοί φορείς αναγκάστηκαν να σπάσουν το δρόμοπροκειμένου να διοχευτεύσουν το νερό στα χωράφια.

volos2 1

Ίδια κατάσταση και στα Ορφανά στα οποία έχουν κόψει τον δρόμο εισόδου προκειμένου να μην πλημμυρίσει το χωριό και δεν υπάρχει δίοδος να φτάσει κάποιος μέσα στον οικισμό.

Στο χωριό Φύλλο, ηλικιωμένοι που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους μένουν τώρα στο σχολείο του χωριού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ