Νέα παρέμβαση του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου Ελον Μασκ, στην ευρωπαϊκή πολιτική, μετά την «έμμεση» εμπλοκή του στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα παρέμβαση του Ίλον Μασκ στην ευρωπαϊκή πολιτική, με τον εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο να κάνει σήμερα repost στην πλατφόρμα του, Χ (πρώην Twitter), μία ανάρτηση ενός άλλου λογαριασμού, ο συντάκτης της οποίας εξαπέλυε επίθεση στη διαχείριση της μετανάστευσης από το Βερολίνο, εκφράζοντας, παράλληλα, τη στήριξή του στην ακροδεξιά παράταξη Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ανάρτηση την οποία αναπαρήγαγε ο Μασκ προερχόταν από έναν λογαριασμό με την επωνυμία «Radio Genoa» και επέκρινε την κυβέρνηση Σολτς, επειδή χρηματοδοτεί ΜΚΟ και φιλανθρωπικές οργανώσεις που ασχολούνται με τη διάσωση παράτυπων μεταναστών στη Μεσόγειο. «Ας ελπίσουμε ότι η AfD θα κερδίσει τις εκλογές, για να σταματήσει αυτήν την ευρωπαϊκή αυτοκτονία», έγραφε σχετικά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla και της εταιρείας διαστημικών αποστολών SpaceX, ο οποίος σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes» παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, έχοντας περιουσία που φτάνει τα 250 δισ. δολάρια, το τελευταίο διάστημα εμπλέκεται ολοένα και περισσότερο στην πολιτική. Χθες Πέμπτη επισκέφθηκε τα σύνορα με το Μεξικό στο Τέξας, όπου και συναντήθηκε με ντόπιους πολιτικούς και αστυνομικούς, για να αποκτήσει, όπως είπε μια «αφιλτράριστη άποψη» της κατάστασης με το μεταναστευτικό στις ΗΠΑ.

«Οι Γερμανοί το γνωρίζουν αυτό;» διερωτήθηκε ο Μασκ. «Ναι. Και λέγεται διάσωση ζωών» απάντησε το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας στην ανάρτησή του. Το ενδιαφέρον του Μασκ για το μεταναστευτικό ενδεχομένως να οφείλεται στα επιχειρηματικά συμφέροντά του. Το «Μέγα Εργοστάσιο» της Tesla στη Γερμανία παράγει το μοντέλο Y καθώς και κυψέλες μπαταρίας, ενώ όσον αφορά στο Τέξας, η αυτοκινητοβιομηχανία διαθέτει εργοστάσιο στην πρωτεύουσα Όστιν.

Σημειώνεται πως το μεταναστευτικό βρίσκεται στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης στη Γερμανία, ενόψει των εκλογών στη Βαυαρία και την Έσση στις 8 Οκτωβρίου, αλλά και γενικότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εν αναμονή και των ευρωεκλογών του ερχόμενου έτους.

Η κεντροαριστερή κυβέρνηση της Γερμανίας επιβεβαίωσε αυτήν την εβδομάδα ότι στηρίζει οικονομικά τρεις γερμανικές μη κυβερνητικές οργανώσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται στη Μεσόγειο και συχνά μεταφέρουν παράτυπους μετανάστες στην Ιταλία. Η είδηση εξόργισε την ακροδεξιά κυβέρνηση της Ιταλίας, που αντιμετωπίζει μια κατακόρυφη αύξηση των αφίξεων μεταναστών αφότου ανέλαβε την εξουσία, πριν από έναν χρόνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ