Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σήμερα το πρωί στην Κρήτη για εκκένωση κτιρίου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί στο κέντρο του Ηρακλείου στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε η εκκένωση μιας κατάληψης που πραγματοποιούνταν εδώ και όχι ένα και δύο αλλά είκοσι ολόκληρα χρόνια!

kriti katalipsi1

Ήταν γύρω στις 5.30 σήμερα το πρωί όταν ισχυρή αστυνομική δύναμη βρέθηκε στη οδό Θεοτοκοπούλου, μπροστά στο κτήριο του «Ευαγγελισμού» που ανήκει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης το οποίο τελούσε υπό κατάληψη.

kriti katalipsi2

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί εισέβαλλαν μέσα στο κτήριο και το εκκένωσαν. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως ζητήθηκαν και ενισχύσεις υπό τον φόβο επεισοδίων. Κάτοικοι αναφέρουν πως υπήρχε και χρήση χημικών. 

Μέσα στο κτίριο βρέθηκαν και συνελήφθησαν δέκα άτομα χωρίς να προβάλλουν αντίσταση.

kriti1

Το κτήριο σφραγίστηκε και φυλάσσεται από αστυνομική δύναμη, ενώ θα ακολουθήσει έρευνα στους χώρους του. Η οδός Θεοτοκούλου και οι παρακείμενες οδοί έχουν αποκλειστεί.

Η επιχείρηση βρισκόταν εδώ και καιρό στα σχέδια της ΕΛ.ΑΣ και εντάσσεται στο πλαίσιο των εκκενώσεων που συμβαίνουν σε πολλά κτίρια σε όλη την επικράτεια.

30092023fotokrhth1

Σύμφωνα με την αστυνομία ο χώρος αποτελούσε ορμητήριο για παράνομες δραστηριότητες, καθώς μέσα υπήρχαν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, νεαρής ηλικίες, πολλοί εκ των οποίων φοιτητές.

30092023fotokrhth2

Στην αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου και του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Τ.Ε.Κ.Α.Μ.) Κρήτης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν συνολικά 10 άτομα, ενώ προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

30092023fotokrhth3

Στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 29 ρόπαλα, τσεκούρι, κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες, δελτία ταυτότητας που δεν ανήκουν στους συλληφθέντες, μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών, κιβώτια με πέτρες και υλικά κατασκευής αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών.

30092023fotokrhth5

Oι εκάστοτε πρυτανικές αρχές του Ιδρύματος είχαν προσπαθήσει να βρουν λύση για το ζήτημα του κτιρίου ώστε να μπορέσουν να το αξιοποιήσου.

Τον Ιούλιο του 2008 επί πρυτανείας Γιάννη Παλλήκαρη είχε δοθεί τελεσίγραφο στους καταληψίες, όμως δεν έγινε τίποτα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ