Ελλάδα 2.0.1.23 update: Σάλος με Μαθητές στην Κέρκυρα που πηγαινοέρχονται στο σχολείο σε καρότσα αγροτικού – Δεν υπάρχουν λεωφορεία!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αν και το πρόβλημα είναι γνωστό, με τις διαμαρτυρίες να εντείνονται από πλευράς γονέων και εκπαιδευτική κοινότητας και με την περιφερειακή Αρχή να απαντάει σχεδόν καθημερινά για τις εξελίξεις  στο πρόβλημα των σχολικών δρομολογίων, οι εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας είναι τουλάχιστον τριτοκοσμικές.

Χθες, στο σχολείο των Καστελλάνων Μέσης, γονιός που πήγε να σχολάσει το παιδί του με το αυτοκίνητο του που διαθέτει τη λεγόμενη καρότσα, προκειμένου να εξυπηρετήσει κι άλλους γονείς οι οποίοι εργαζόταν και δεν είχαν τη δυνατότητα να μεταφέρουν τα παιδιά τους, το έκανε ο ίδιος, κουβαλώντας τα στην καρότσα του αυτοκινήτου.

“Ο ένας γονιός βοηθάει τον άλλον” δηλώνουν γονείς στο kerkyrasimera, επισημαίνοντας πως κάποιος γονείς μεταφέρει στο σχολείο το παιδί ή τα παιδιά του μαζί με συμμαθητές, όσοι χωρούν στο κάθε όχημα και άλλος γονιός στο σχόλασμα, αφού τα παιδιά δεν πρέπει να χάνουν μάθημα και δεν υπάρχει πολλές φορές η δυνατότητα μεταφοράς των μαθητών από όλους. Η ανάγκη της τοποθέτησης των σχολικών δρομολογίων είναι κάτι περισσότερο από επιτακτική.

Ήδη μαθητές του ΓΕΛ Αγρού προχώρησαν στην αρχή της εβδομάδας  σε κατάληψη ενώ χθες, Πέμπτη, το Γυμνάσιο  Αμφιπαγιτών προχώρησε σε αποχή για τους ίδιους λόγους.Να θυμίσουμε επίσης, πως την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκε το πρωί τροχαίο ατύχημα με μαθητές εντός του αυτοκινήτου που μεταφερόταν στο σχολείο, έξω από το σχολικό κέντρο Βελονάδων.

Screenshot 469

ΔΗΜΟΦΙΛΗ