Γιώργος Βενετσανος: Οδών Οδύσσεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αν κάποτε ο Όμηρος είχε γράψει την δική του Οδύσσεια, οι σημερινοί Αθηναίοι γράφουν καθημερινά την δική τους με όσα τραβάνε πάνω στα αθηναϊκά πεζοδρομία, κυρίως σε όσα βρίσκονται εκτός κέντρου και τα οποία είναι σε πολλά σημεία είναι παντελώς αδιάβατα για πεζούς, άτομα με αναπηρία, καθώς και πολίτες που θέλουν να κυκλοφορούν με ασφάλεια όταν έχουν μαζί το παιδί τους μέσα στο καροτσάκι και να μην υποχρεώνονται να κατεβαίνουν στην λεωφόρο.

Γνωρίζοντας από κοντά μια και ζω στην περιοχή την αδιαφορία των δημάρχων αυτής της πόλης, που θεωρούν αμελητέα ποσότητα το να κατασκευάσουν ή να επισκευάσουν τα ήδη υφιστάμενα πεζοδρόμια ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού προς τους δημότες τους. Η δημοτική αρχή γνωρίζει άριστα μόνο την φορομπηχτική λογική των δημοτικών τελών χωρίς να όμως αυτή να έχει το ανάλογο αντίκρισμα στην καθημερινότητά μας ως δημότες. Οι φωτογραφίες που βλέπετε μιλούν από μόνες τους.

IMG 3027 IMG 3026 IMG 3025 IMG 3024 IMG 3023

Ευτυχώς όμως “Τα πάντα ρει, μηδέποτε κατά τ’αυτό μένειν“, που σημαίνει, όλα είναι ρευστά και τίποτα δεν μένει το ίδιο, όπως έλεγε ο Ηράκλειτος. Έτσι και σημερα μας δίνεται η ευκαιρία να ανεβάσουμε στην ηγεσία της πόλης μας τον δημοτικό συνδυασμό της “ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΟΛΗΣ”, που εγγυάται την προσβσομότητα στον πεζό πολίτη με:
διαπλάτυνση πεζοδρομίων και αντικατάσταση φθαρμένων ή φουσκομένων πλακών όπου είναι απαραίτητο.

Όπως είπα και ανωτέρω πολλά πεζοδρόμια είναι απροσπέλαστα για άτομα που δεν είναι ΑμεΑ πόσο μάλλον για αυτούς τους συμπολίτες μας, των οποίων η κίνηση μέσα στην πόλη και στην 2η κοινότητα που δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτό δυσκολεύεται αφάνταστα, οπότε προτείνονται να γίνουν τα εξής από την πλευρά μας:
Ράμπες σε όλα τα πεζοδρόμια που θα πρέπει να προστατεύονται ώστε να μην γίνονται χώρος στάθμευσης του κάθε ασυνείδητου, επίσης κρίνεται απαραίτητο να υπάρχουν αναβατόρια και τουαλέτες σε όλα τα δημόσια κτίρια καθώς και τα σχολεία.

Σε όλα τα πεζοδρόμια ειδική σήμανση για τους συμπολίτες μας που έχουν προβλήματα όρασης, ενώ πρέπει να καθιερωθεί η έκδοση ειδικών εντύπων για τους συγκεκριμένους πολίτες σε όσες υπηρεσίες του δήμου υπάρχουν στην 2η κοινότητα, παράλληλα με όλα αυτά ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για τα ΑμεΑ.

Έτσι θα μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια, να κινούμαστε με ασφάλεια και να έχουμε προσβασιμότητα παντού, χωρίς να βάζουμε σε κίνδυνο την σωματική μας ακεραιότητα. Ταυτόχρονα σπάμε το τείχος αδιαφορίας που σκεπάζει μέχρι σήμερα τις γειτονιές της 2ηςς κοινότητας της Αθήνας μας, διεκδικώντας το καλύτερο για εμάς και τα παιδιά μας.

Βενετσάνος Γιώργος
Υποψήφιος Κοινοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό της
“ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΟΛΗΣ”στο 2ο Κοινοτικό διαμέρισμα Αθηναίων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ