Αρχαία Ολυμπία: Λάμψη από το παρελθόν με δεκάδες εντυπωσιακά αυτοκίνητα-αντίκες!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θαυμάσια εκκίνηση για το 10ο TourduPeloponnese

Λάμψη από το παρελθόν με δεκάδες εντυπωσιακά αυτοκίνητα αντίκες στην Αρχαία Ολυμπία, κατά την εκκίνηση του 10ου Tour du Peloponnese το μεσημέρι της Δευτέρας 2 Οκτωβρίου 2022.

Με εβδομήντα διεθνή (στην πλειοψηφία τους) αλλά και ελληνικά πληρώματα να έχουν δηλώσει συμμετοχή, ξεκίνησε ο ιδιαίτερος αυτός αγώνας που διαρκεί μέχρι τις 6 Οκτωβρίου. Τον αγώνα διοργάνωσε η ΕΛΙΑ (Ελληνική Λέσχη Ιστορικού Αυτοκινήτου) με την αρωγή του συλλόγου «ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ» και τη συνεργασία του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

tour du peloponnese 2023 1

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, κατά την εκκίνηση του αγώνα, ευχήθηκε στα πληρώματα να έχουν καλό και ασφαλή αγώνα. Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι η καλή συνεργασία του Δήμου με τους διοργανωτές του σπουδαίου αυτού αγώνα θα έχει συνέχεια και στο μέλλον, ώστε το Tour du Peloponnese να ξεκινά πάντα από την Ολυμπία. Παρόντες στη γραμμή εκκίνησης ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Φώτης Κωσταριάς, ο πρώην Αντιδήμαρχος κ. Χάρης Σπηλιόπουλος, κ.α.

tour du peloponnese 2023 3

Το Tour du Peloponnese είναι η μεγαλύτερη ετήσια διοργάνωση κλασικού αυτοκινήτου σε συνολική διάρκεια και χιλιομετρική απόσταση στην Ελλάδα και φιλοδοξεί να καταστεί ένα από τα μεγαλύτερα event του είδους στην Ευρώπη. Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει, εκτός από την Αρχαία Ολυμπία, Καλαμάτα στις 2 Οκτωβρίου, Καρδαμύλη, Λιμένι, Αρεόπολη στις 3 Οκτωβρίου, Γύθειο, Σκάλα, Μονεμβάσια στις 4 Οκτωβρίου, Κυπαρίσσι, Σπάρτη, Μύστρα στις 5 Οκτωβρίου και Ναύπλιο με τελικό προορισμό τις Σπέτσες την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου. Εκεί και η καθιερωμένη Νυχτερινή Ειδική Δοκιμασία που παραδοσιακά ολοκληρώνει κάθε TdP όπως χαρακτηριστικά αποκαλούν το Tour du Péloponnèse οι «μυημένοι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ