Ελεύθεροι μέχρι τη δίκη τους οι 87 συλληφθέντες στη Νέα Ιωνία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι αστυνομικοί πρόλαβαν τα χειρότερα, προχωρώντας χτες το βράδυ στις συλλήψεις συνολικά 87 ατόμων, οι οποίοι είχαν κλείσει «ραντεβού θανάτου» στη Νέα Ιωνία, για οπαδικούς λόγους.

Σήμερα το πρωί σύσσωμοι οι συλληφθέντες, στην πλειοψηφία τους ανήλικοι, παρουσιάστηκαν ενώπιον του εισαγγελέα ποινικής δίωξης, ο οποίος τούς άφησε ελεύθερους μέχρι τη δίκη τους, ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, αφού προηγουμένως τούς άσκησε πλημμεληματικές διώξεις.

Συγκεκριμένα, οι 87 κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, για παραβίαση του νόμου περί αθλητικής βίας, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ιδία χρήση, κατοχή κροτίδων-φωτοβολίδων με αφορμή αθλητική εκδήλωση και παράνομη οπλοφορία. Οι συλληφθέντες έλαβαν ρητή δικάσιμο και αποχώρησαν απο τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι 87 συλληφθέντες, οπαδοί των τοπικών ομάδων ποδοσφαίρου της Νέας Ιωνίας και του Νέου Ηρακλείου, φέρονται να είχαν κλείσει διαδικτυακά ραντεβού, προκειμένου οι μεν να επιτεθούν στους δε πριν τον προγραμματισμένο αγώνα μεταξύ των δυο ομάδων. Στην κατοχή των εμπλεκόμενων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοντάρια, ράβδοι, φωτοβολίδες και ναρκωτικές ουσίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ