Η Βουλγαρία απαγορεύει την είσοδο στη χώρα οχήματα με ρωσικές πινακίδες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Βουλγαρία απαγόρευσε την είσοδο ρωσικών αυτοκινήτων στη χώρα από χθες (2 Οκτωβρίου). Η απόφαση αυτή ισχύει ήδη στη Λιθουανία, τη Λετονία, την Εσθονία, την

Πολωνία και τη Φινλανδία και από σήμερα ισχύει και στη Νορβηγία.

Αυτό ανακοίνωσε ο διευθυντής της Βουλγαρικής Συνοριακής Αστυνομίας, Άντον Ζλατάνοφ, σε συνέντευξή του στην εκπομπή της βουλγαρικής εθνικής τηλεόρασης «Η μέρα αρχίζει».

Όπως είπε οι βουλγαρικές τελωνειακές αρχές έχουν ανακοινώσει την απόφασή τους να μην επιτρέπουν την είσοδο στη χώρα επιβατικών οχημάτων με ρωσικές πινακίδες.

«Η ισχύς της απαγόρευσης ρωσικών οχημάτων έχει τεθεί, ήδη. Πιστεύω ότι οι Ρώσοι οδηγοί θα έχουν ενημερωθεί για την απαγόρευση», είπε ο Ζλατάνοφ.

«Εργαστήκαμε πολύ ενεργά από την Πέμπτη έως χθες. Είμαι πεπεισμένος ότι μέχρι το τέλος της ημέρας στη Βουλγαρία θα ολοκληρωθεί η ισχύς απαγόρευσης εισόδου ρωσικών επιβατικών αυτοκινήτων στη χώρα μας», δήλωσε ο Ζλατάνοφ.

Δεν διευκρίνισε πόσα ρωσικά αυτοκίνητα μπαίνουν στη χώρα κάθε μήνα, αλλά τόνισε ότι δεν είναι πολλά. Η απαγόρευση των φορτηγών ισχύει εδώ και αρκετούς μήνες.

Η απόφαση είναι μια μορφή αποκοπής των σχέσεων μεταξύ Βουλγαρίας και Ρωσίας και σε κοινωνικό επίπεδο.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ