Φιλης-Κασσελακης: Αραγε μέχρι πότε αλήθεια θα κρατήσει αυτή η ανακωχή μεταξύ των ενοίκων!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

”Αραγε μέχρι πότε αλήθεια θα κρατήσει αυτή η ανακωχή μεταξύ των ενοίκων” τραγουδούσε κάποτε ο Τζίμης Πανουσης. Αυτο ακριβώς ισχυει σημερα και στον Συριζα οπως όλα δείχνουν.

Με τον Νίκο Φίλη συναντήθηκε σήμερα στη Βουλή ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος επιχειρεί να πείσει την «ομπρέλα» του κόμματος για τις αριστερές του πεποιθήσεις, την ώρα που στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μαίνεται το αρνητικό κλίμα.

Σε δηλώσεις του μετά από το τετ α τετ με τον νέο πρόεδρο, ο Νίκος Φίλης, ο οποίος έχει ταχθεί ανέφερε: «Η συνάντηση με τον Στέφανο Κασσελάκη τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική συμμαχία εκκρεμούσε ήδη πριν από τις εκλογές από τη συζήτηση που είχαμε κάνει στο συνέδριο του κόμματος. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπάρχει μία συμφωνία ότι θα πρέπει να δώσει τη μάχη για το Σεπτέμβριο του… έτσι ώστε σε αυτές τις εκλογές να εκφραστεί η λαϊκή δυσαρέσκεια προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε ότι ο «ΣΥΡΙΖΑ για να μπορέσει να πείσει στην παρούσα φάση πρέπει να επιβεβαιώσει τον αριστερό προσανατολισμό του, να κερδίσει το κέντρο με αριστερές πολιτικές, με κοινωνικό κράτος, την παιδεία, την υγεία, μεγάλα θέματα, τα οποία διατρέχουν μαζί με τα θέματα της διαφθοράς» είπε και πρόσθεσε ότι «τα όργανα πρέπει να συνεδριάσουν και να προχωρήσουμε στις προδιαγεγραμμένες διαδικασίες».

Για τις επιθέσεις του κατά του Κασσελάκη, ο Ν. Φίλης σημείωσε «ό,τι έχω πει δεν τα είπα εν θερμώ, τα είπα με πόνο» ανέφερε και τόνισε ότι υπάρχει πρόθεση για ενότητα: «Η πρόθεση είναι να είμαστε ενωμένοι, αλλά θα προκύψει από τις συμπεριφορές όλων των μελών. Το θέμα είναι με την πράξη μας να στέλνεις μήνυμα στην κοινωνία», πρόσθεσε ο Νίκος Φίλης.

Όσο για την διεξαγωγή συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Φίλης απάντησε ότι αυτή την περίοδο προέχουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ