14χρονος με όπλο αιματοκύλισε εμπορικό κέντρο στη Μπανγκόκ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μακελειό σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα σε πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο της Μπανγκόκ στην Ταϊλάνδη, όταν ένας 14χρονος εισέβαλε οπλισμένος και άρχισε να πυροβολεί «στα τυφλά», με αποτέλεσμα να πέσουν νεκροί από τις σφαίρες του τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι πέντε.

Όπως ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών της ασιατικής αυτής χώρας, η αστυνομία της Ταϊλάνδης συνέλαβε τον ύποπτοπου αιματοκύλισε το εμπορικό κέντρο Siam Paragon, σκορπώντας τον πανικό στους παρευρισκόμενους. «Είμαι ενήμερος για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο Siam Paragon και έχω διατάξει την αστυνομία να διερευνήσει το θέμα. Κυρίως ανησυχώ για τη δημόσια ασφάλεια», έγραψε στο X (πρώην Twitter) o πρωθυπουργός της χώρας Σρέθα Θαβίσιν.

Νωρίτερα, ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός Channel 3 μετέδωσε ότι ήχοι που θύμιζαν πυροβολισμούς ακούγονταν μέσα από τις τουαλέτες του εμπορικού κέντρου, ενώ μετέδωσε χαρακτηριστικά πλάνα με μεγάλες ουρές από αυτοκίνητα να σχηματίζονται έξω από το κτήριο, υπό καταρρακτώδη βροχή.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ένοπλη βία αποτελεί, δυστυχώς, ένα κάθε άλλο παρά σπάνιο φαινόμενο στην Ταϊλάνδη. Πέρυσι, ένας πρώην αστυνομικός σκότωσε με μαχαίρι και πυροβόλο όπλο 22 παιδιά μέσα σε ένα νηπιαγωγείο, ενώ το 2020 ένας στρατιώτης πυροβόλησε και σκότωσε τουλάχιστον 29 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 57, κατά τη διάρκεια επίθεσης που εκδηλώθηκε σε τέσσερα διαφορετικά μέρη εντός και στα πέριξ πόλης στα βορειοανατολικά της χώρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ