Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης: Να μιλήσουμε καθαρά και ξάστερα για ό,τι συμβαίνει γύρω μας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, έχουμε την ευθύνη να μιλήσουμε καθαρά και ξάστερα για ό,τι συμβαίνει γύρω μας, λαμβάνοντας δημόσια θέση. Στην αναφορά μου το μεσημέρι της 24ης Σεπτεμβρίου, με αφορμή την εκλογή του νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, είχα τονίσει μεταξύ άλλων: «Προσπαθώ έργω και όχι λόγω να αγωνίζομαι για την Ενότητα στο κόμμα μας, ανήκοντας στην τάση του «βιωμένου παραδείγματος», δηλαδή ό,τι ζητάς από τους άλλους να το βιώνεις πρώτα εσύ, να είσαι το ίδιο αυστηρός με τον εαυτό σου όσο αυστηρός είσαι με τους άλλους».

Μετά την εκλογή του Στέφανου Κασελάκη, ως νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, οφείλουμε να υπηρετήσουμε την Ενότητα με βάση τις αρχές και τις αξίες που περιγράφονται στο προοίμιο του καταστατικού μας και είναι δεσμευτικές για όλους μας: «Συνέχεια, διεύρυνση και μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτός είχε ιδρυθεί επίσημα τον Ιούλιο του 2013. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι κληρονόμος και συνεχιστής μιας μακράς παράδοσης αγώνων για τη δημοκρατία, την ελευθερία, την ισότητα, την εθνική ανεξαρτησία και την κοινωνική δικαιοσύνη».

Στην κατεύθυνση αυτή αποτελεί ευθύνη η συστράτευση όλων των μελών και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την ενεργή υποστήριξη των υποψηφίων δημάρχων και των περιφερειαρχών, που διαθέτουν ισχυρό προοδευτικό προγραμματικό σχέδιο, προς όφελος των πολιτών και του δημοσίου συμφέροντος.

Την ώρα που

– Ο Έβρος και η Θεσσαλία εξαφανίζονται από το χάρτη,

– η ακρίβεια στα τρόφιμα κλέβει τις ζωές των πολιτών,

– τα τρένα συγκρούονται, τα πλοία τρακάρουν

– οι αθλητικές υποδομές βρίσκονται υπό κατάρρευση,

Πού είναι η κοινωνία; Τι κάνει η κοινωνία; Η Σιωπή της κοινωνίας μια περίεργη κοινωνική ομερτά. Γιατί σιωπά; Φοβάται; Τι φοβάται; Η κοινωνία μας εμφανίζεται βουβή και άλαλη, καθηλωμένη και και φοβισμένη στη γωνία της, τρομαγμένη από τα χαστούκια του τοπικού άρχοντα, ως του καταλληλότερου τυράννου, έτοιμη να συνθηκολογήσει ταπεινωμένη και ηττημένη, με ό,τι θα της σερβίρουν τα κυρίαρχα media και social media.

Με την επίκληση του 41% δια πάσαν νόσον και θεραπείαν, από τραγωδία σε τραγωδία, δεν μπορούμε να πάμε παρακάτω. Πλέον από μόνοι τους μιλούν για «γενικό ξεχαρβάλωμα», κοιτώντας το είδωλο τους στον καθρέπτη μιλούν για κενό.

Μην έχετε απολύτως καμία αμφιβολία ότι το βράδυ των δημοτικών περιφερειακών εκλογών, εάν ψηφίσετε και εκλέξετε τους κατά τόπους Μπέους και Αγοραστούς, το σύνθημα που θα πανηγυρίζει το καθεστώς Μητσοτάκη με περισσή πορφυρογέννητη αλαζονεία, λησμονώντας ζωντανούς και νεκρούς, θα είναι όπως και τον Μάιο του 2019, «Ολη η Ελλάδα είναι Μπλέ».

Μόνο εσείς με την ψήφο σας μπορείτε να τους αποστομώσετε, να καταγράψετε τη δυσαρέσκεια και την απαξία σας στα πεπραγμένα τους. Επιχειρούν μπροστά στα μάτια σας να σας παραμυθιάσουν.

Μιλήστε, φωνάξτε, ξεσηκωθήτε δημοκρατικά, βουλιάξτε τις κάλπες με τη δυναμική σας απαίτηση για προοδευτικούς δημάρχους και περιφερειάρχες.

Σταματήστε την κλάψα και τη μιζέρια, ότι τίποτα δε γίνεται και ότι τίποτα δεν αλλάζει.

Ανοίξτε εσείς με την ψήφο σας το δρόμο της συνεργασίας των δημοκρατικών, προοδευτικών, αριστερών, οικολογικών δυνάμεων.

Επιτέλους πάρτε πίσω τα 40άρια που δώσατε στον Μητσοτάκη και σας τα επέστρεψε ως μια γενικευμένη τραγωδία και κατάρρευση! Ταρακουνήστε τους!

Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης

-Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

-Πρώην Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ