Το τελευταίο αντίο στον Γιάννη Ιωαννιδη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πλήθος κόσμου, συγγενείς, φίλοι και οπαδοί του Γιάννη Ιωαννίδη μαζεύτηκαν στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη στην Βούλα προκειμένου να αποχαιρετήσουν τον μεγάλο προπονητή μπάσκετ.

Στον Ιερό Ναό θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση για όσους δεν θα μπορέσουν να παρευρεθούν αύριο στην Θέρμη Θεσσαλονίκης όπου θα πραγματοποιηθεί η ταφή.

Αντί στεφάνων, η οικογένεια του Γιάννη Ιωαννίδη ζήτησε από όποιον το επιθυμεί να καταθέσει χρήματα στη Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης.

Η τελετή είναι ανοιχτή για το κοινό.

Μεταξύ άλλων, στεφάνι έστειλε ο πρωθυπουργός,  ο Υφυπουργός αθλητισμού, ο Άρης Θεσσαλονίκης και πολλοί άλλοι.

ioann1

ioann7

ioann8

Η σύζυγος του Γιάννη Ιωαννίδη έφτασε στην εκκλησία μαζί με την κόρη της, υποβασταζόμενη και δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις λέγοντας προς τους δημοσιογράφους πως είναι «πολύ προσωπικές στιγμές».

ioann9

ioannidis1

Ο Παναγιώτης Φασούλας που δούλεψε στο παρελθόν με τον Γιάννη Ιωαννίδη, δήλωσε:

«Φεύγει ο Ξανθός και παίρνει μαζί του τρομερά έντονες στιγμές που ζήσαμε μαζί είτε ως αντίπαλοι, είτε ως συνεργάτες. Νομίζω πως δεν έχει τιμηθεί όσο θα έπρεπε για αυτό που προσέφερε στο ελληνικό μπάσκετ όλες αυτές τις δεκαετίες».

ioannidis2 2

ioannidis3

«Ο Γιάννης Ιωαννίδης ήταν το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής τόσο για το μπάσκετ, όσο και για τον ελληνικό αθλητισμό. Έχει αφήσει πίσω μεγάλη παρακαταθήκη και μια ολόκληρη γενιά που τον λάτρεψε. Χάραξε νέους δρόμους για το ελληνικό μπάσκετ. Είναι πολύ δύσκολη στιγμή. Πρέπει να κρατήσουμε όλοι μας πολύ βαθιά χαραγμένη μέσα μας την αγάπη που είχε ο Γιάννης Ιωαννίδης για τον αθλητισμό. Όσο δεν ξεχνούμε αυτούς τους ανθρώπους είναι ένα κέρδος», ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικός Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλης Λιόλιος.

ioannidis4

ioannidis5

Ο πρώην παίκτης του μπάσκετ ο Φραγκίσκος Αλβέρτης δήλωσε για την μεγάλη απώλεια του σπουδαίου προπονητή.

«Η οικογένεια του μπάσκετ, ανεξαρτήτως χρωμάτων, πάντα ήταν δεμένη. Οπότε η απώλεια αυτή είναι πολύ σημαντική για εμάς. Με τη δουλειά του έβαλε τις βάσεις για να δούμε αυτά που είδαμε όλα τα επόμενα χρόνια. Ελπίζω να βγουν και άλλες τέτοιες προσωπικότητες όπως εκείνος. Όχι μόνο το μπάσκετ, αλλά και η κοινωνία τις χρειάζεται».

ioannidis6

ΔΗΜΟΦΙΛΗ