Προειδοποίηση χρεοκοπίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Βασίλη Βιλιάρδου

“Η απόφαση αυτή θα οδηγούσε σε πλήρη δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας. Δεν πιστεύω ότι θέλουν οι δικαστές να χρεοκοπήσει η Ελλάδα”.

Η φράση αφορά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για τις περικοπές μισθών και συντάξεων των δικαστικών που κρίθηκαν μη νόμιμες – από τους ίδιους και μόνο για τους ίδιους, με την προσαρμογή τους στα επίπεδα πριν το 2012, οπότε και στην πληρωμή αναδρομικών.

IMG 3365

Προφανώς είναι απαράδεκτο να ισχύσει κάτι τέτοιο μόνο για τους δικαστικούς και, κατ’ επέκταση, για τους βουλευτές, λόγω σύνδεσης των αμοιβών τους με τους δικαστικούς – αλλά όχι για όλους τους άλλους Πολίτες. Είναι δηλαδή ντροπή να αποφασίζουν οι δικαστικοί κάτι τέτοιο μόνο για τον εαυτό τους – έτσι χάνουν εντελώς την όποια εμπιστοσύνη είχε απομείνει στους Πολίτες στο Σώμα τους.

Εν τούτοις, η αναφορά στο ότι κάτι τέτοιο θα προκαλούσε τη χρεοκοπία της Ελλάδας είναι επίσης απαράδεκτη – εκτός εάν η χώρα είναι πράγματι στο χείλος του γκρεμού, όπως έχουμε επισημάνει τόσες φορές (ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός είναι δεδομένος, μετά τις τεράστιες ζημίες άνω των 40 δις € που προκλήθηκαν την τριετία 2020-2022), η κυβέρνηση το κρύβει, αλλά ο υπουργός εργασίας το επιβεβαιώνει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ