Ο ψηφιακός εφιάλτης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βασίλης Βιλιάρδος

Με τα CBDC η εκάστοτε κυβέρνηση θα ελέγχει τα πάντα, χωρίς να έχει ανάγκη να εκδώσει κανένα ένταλμα – όλα όσα αγοράζουμε, όσα συνεισφέρουμε για φιλανθρωπικούς σκοπούς, τις πολιτικές δωρεές, τις επιλογές ψυχαγωγίας, τα ταξίδια μας κοκ.

Όλα αυτά τα δεδομένα τώρα θα συνδυάζονται με τη «γεωχωρική» τοποθεσία από το GPS στο iPhone μας, από τους πομπούς των διοδίων (e-pass), από τους σαρωτές πινακίδων κυκλοφορίας όπου υπάρχουν, από τις νέες ταυτότητες κοκ., θα αναλύονται από τις εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης και θα μπορούν να σχηματίσουν εύκολα το πολιτικό ή άλλο προφίλ μας – ενώ με αυτό το προφίλ η κυβέρνηση θα μπορεί να αποφασίσει ότι είμαστε «εχθρός του λαού», εξτρεμιστής ή ότι άλλο.

Από εκείνη τη στιγμή τώρα και μετά που θα τοποθετείται κάποιος στον κατάλογο των εχθρών του κράτους, τα CBDC θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να παγώσουν τους λογαριασμούς του, όπως συνέβη με τους οδηγούς του Freedom Convoy στον Καναδά, τον Ιανουάριο του 2022. Θεωρία συνωμοσίας; Καθόλου, αφού έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία από τη Citibank στις ΗΠΑ.

analyst.gr/2023/10/02/i-k…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ