Ο Τούρκος ΥΠΕΞ ζήτησε από Άντονι Μπλίνκεν να σταματήσουν οι Αμερικανοί να υποστηρίζουν τους Κούρδους Συρίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με έκτακτη ανακοίνωση, ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία  με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν.

 Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Φιντάν δήλωσε με σθένος στον Αμερικανό ομόλογό του ότι η συνεργασία με τις Ομάδες Λαϊκής Προστασίας των Κούρων- YPG πρέπει να σταματήσει, όπως γράφουν τα τοπικά media.

«Θα συνεχίσουμε τις επιθέσεις σε Συρία και Ιράκ»

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την επικοινωνία έχει ως εξής:

«Ο Υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν σήμερα (6 Οκτωβρίου).

Κατά τη συνομιλία, ο Υπουργός Φιντάν επέστησε την προσοχή του συνομιλητή του Μπλίνκεν με έντονες εκφράσεις ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, ως σύμμαχος, θα πρέπει να σταματήσουν να συνεργάζονται με την τρομοκρατική οργάνωση YPG στη βόρεια Συρία και σημείωσε ότι οι αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στο Ιράκ και τη Συρία θα συνεχιστούν αποφασιστικά.

Μηχανισμός αποκλιμάκωσης…

Στη διάρκεια της συνομιλίας, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων επιχειρήσεων της Τουρκίας στην περιοχή, τέθηκε επίσης στην ατζέντα ο μηχανισμός αποκλιμάκωσης μεταξύ της Τουρκίας και των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ και τη Συρία και επετεύχθη συμφωνία για την αποτελεσματική λειτουργία του εν λόγω μηχανισμού με τρόπο που δεν θα παρεμπόδιζε τον αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας, έπειτα από την κατάρριψη τουρκικού αεροχήματος στον εναέριο χώρο της Συρίας.

«Στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της επέκτασης του ΝΑΤΟ», όπως σημειώνεται.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ