6 Οκτώβρη 1943, στο χωριό Καλή Συκιά της Κρήτης, οι ναζι εγκληματίες έκαψαν ζωντανές 12 γυναίκες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Όπλα εμείς δεν έχουμε και άνδρες δεν μαρτυρούμε και να μας εσκοτώσετε τίποτα δεν θα πούμε”: Σαν σήμερα, 6 Οκτώβρη 1943, στο χωριό Καλή Συκιά της Κρήτης,οι ναζιστές εγκληματίες έκαψαν ζωντανές 12 γυναίκες που αρνήθηκαν να προδώσουν τις θέσεις των ανταρτών.
Φάλαγγες του ναζιστικού στρατού και του δολοφονικού αποσπάσματος του αιμοσταγούς σφαγέα Σούμπερτ περικύκλωσαν το χωριό. Λεηλάτησαν τα σπίτια, άρπαξαν τα πάντα. Συγκέντρωσαν γυναίκες και παιδιά στην πλατεία και με απειλές και βιαιότητες ζητούσαν πληροφορίες που κρύβονται οι άνδρες του χωριού και οι αντάρτες.
Καμιά γυναίκα δεν λιγοψύχησε: “Όπλα εμείς δεν έχουμε και άνδρες δεν μαρτυρούμε και να μας εσκοτώσετε τίποτα δεν θα πούμε”: Οι ναζί έριξαν τις γυναίκες ζωντανές στις φλόγες των καιόμενων σπιτιών. Δολοφόνησαν και έναν ηλικιωμένο.
Μετά από λίγο, οι ναζί και οι συνεργάτες τους αποχώρησαν από το χωριό, αφήνοντας πίσω αποκαΐδια, καμένες ανθρώπινες σάρκες, τρόμο, ορφανά, αβάστακτο ανθρώπινο πόνο.
Πηγή: ert

ΥΓ

Η Μαρία Νικητάκη και η Ευαγγελία Γρυντάκη, δύο απο τις γυναίκες που έκαψαν ζωντανές οι ναζί.

Η Γρυντάκη ήταν 28 χρονών, κρατούσε το μωρό της (ένα αγοράκι 20 μηνών) και ήταν έγκυος. Οι ναζί της πήραν το μωρό, το πέταξαν στο χώμα και μετά την έσπρωξαν στις φλόγες.

IMG 3585

ΔΗΜΟΦΙΛΗ