Αθηνά Ωνάση: Τα σενάρια για την incognito επίσκεψη της εγγονής του Αριστοτέλη Ωνάση στην χώρα μας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολλά είναι τα σενάρια των τελευταίων ημερών για την incognito επίσκεψη της μοναδικής εγγονής του Αριστοτέλη Ωνάση και μοναχοκόρης της αείμνηστης Χριστίνας Ωνάση, που βρίσκεται από την περασμένη Δευτέρα με δύο φίλες της στη Μύκονο.

  • Από τον
    Δημήτρη Δ. Λυμπερόπουλο

Ελληνες και ξένοι παπαράτσι έχουν κάνει «φύλλο και φτερό» το νησί των ανέμων για το πολυπόθητο «χρυσό» ενσταντανέ που θα κάνει τον γύρο του κόσμου, καθώς η Αθηνά Ωνάση εμφανίζεται σπάνια, ζώντας στον δικό της,ήρεμο κόσμο, σε μια μικρή κωμόπολη της Ολλανδίας.

%CE%A66 %CE%9C%CE%B5 %CF%84%CE%B7%CE%BD %CE%9D%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%BB%CE%B7 %CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B1%CE%B9%CE%B1 %CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF
Με την Γιάννα Νταρίλη στην τελευταία της εμφάνιση

Οι φήμες που κυκλοφορούν στη Μύκονο για ιδιωτικά αεροπλάνα και θαλαμηγούς έχουν εξάψει το ενδιαφέρον των φωτορεπόρτερ, που, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Espresso», στήνονται μέρα νύχτα έξω από τον «Σκορπιό» της Μυκόνου έως τον Σκορπιό του Ριμπολόβλεφ, όπου βρίσκονται οι τάφοι της δυναστείας Ωνάση, με το σκεπτικό ότι η Αθηνά μπορεί να τους επισκεφθεί.

%CE%A62

Με μαντίλι

Η είδηση του ταξιδιού της στο νησί των ανέμων και ότι είχε σκεπάσει το πρόσωπό της με μαντίλι διέρρευσε από το αεροδρόμιο της Μυκόνου.Σύμφωνα πάντως με τις δηλώσεις του Πέτρου Νάζου, του Mykonos live TV, «περιμέναμε χθες όλο το βράδυ στη Χώρα της Μυκόνου, αλλά δεν εμφανίστηκαν, καθώς μετά και τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν λογικά δεν θα εμφανιστούν. Πήραμε πλάνα από ένα σκάφος στο νησί, που φημολογείται ότι με αυτό κάνει κρουαζιέρα». Ακόμα ανέφερε: «Το 2018 είχε έρθει και πάλι, και είχε βρεθεί σε ένα απλό ιταλικό εστιατόριο, το D’ Angelo.

Και τότε δεν την είχε καταλάβει κανείς, γιατί επίτηδες ήθελε να δείχνει σαν τουρίστρια. Αυτή είναι η ουσία, πως και το 2018 που είχε έρθει δεν προτίμησε να πάει στα ακριβά εστιατόρια του νησιού, για να μην προκαλέσει. Συνεπώς, επισκέπτεται την Ελλάδα χωρίς να το καταλαβαίνει κανείς. Επιλέγει να έρχεται off season, που έχουν φύγει οι φωτογράφοι, για να μη γίνεται αντιληπτή. Το ιδιωτικό σκάφος που έχει έρθει από την Ολλανδία, όπου μένει το τελευταίο διάστημα, προδίδει την παρουσία της στο νησί». Η τελευταία φορά που κυκλοφόρησε φωτογραφία της «χρυσής κληρονόμου» ήταν τον Οκτώβριο του 2021, όταν είχε κάνει τη διακριτική της εμφάνιση στον γάμο του Λιβανέζου επιχειρηματία Sami Zayn με την ολλανδικής καταγωγής φίλη της Lauren van Berkel στο Μονακό. Τη φωτογραφία είχε δημοσιεύσει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η Γιάννα Νταρίλη.

Χωρίς την έγκρισή της

Η φωτογραφία, που έκανε τον γύρο του διαδικτύου, φημολογείται ότι δεν άρεσε καθόλου στη low profile κληρονόμο, η οποία δημοσιεύθηκε χωρίς την έγκρισή της, καθώς στη μυθική δεξίωση του γάμου της οικογένειας Ζέιν πολλοί Ελληνες καλεσμένοι επιθυμούσαν να φωτογραφηθούν μαζί της, αλλά εκείνη το απέφευγε με πολλή ευγένεια. Από τον Οκτώβριο του 2021 «χάθηκαν» και πάλι τα ίχνη της στην ήρεμη κωμόπολη της Ολλανδίας, το Φαλκενσβάαρντ, όπου φημολογείται ότι ζει τα τελευταία χρόνια, με σκοπό της ζωής της την ανατροφή αλόγων και τους αγώνες ιππασίας.

s

Η χρυσή κληρονόμος ζει μακριά από την κοσμική ζωή, κρατώντας επαφές με ελάχιστους φίλους και φίλες της. Το 2019, η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας είχε καλέσει -αλλά δεν ήρθε- την εγγονή του Αριστοτέλη Ωνάση στην Αθήνα για το Longines Jumping Nations Cups, καθώς η Αθηνά Ωνάση αγωνίζεται με τον Ιππικό Αθλητικό Ομιλο Φιλίππων, έχοντας κερδίσει τη 14η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενηλίκων το 2013 στη Δανία και την 66η, το 2014, στη Γαλλία, στους Παγκόσμιους Ιππικούς Αγώνες. Η Αθηνά Ωνάση είχε έρθει για λίγο στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2007 με τον τότε σύζυγό της Αλβάρο για τους διεθνείς αγώνες ιππασίας στο Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο, καθώς συμμετείχε ο αγαπημένος της Ντόντα.

Η λατρεμένη της γιαγιά Καλλιρρόη και το πολύκροτο διαζύγιο από τον Αλβάρο

Ανεξήγητη θεωρείται η συμπεριφορά της Αθηνάς όσον αφορά τη σχέση της με την Ελλάδα. Αν και φημολογείται ότι επισκέπτεται χωρίς να το μαθαίνει ποτέ κανείς τον Σκορπιό για να ανάψει κερί και να προσευχηθεί στον τάφο της μητέρας της, Χριστίνας, του θείου της Αλέξανδρου και του παππού της Αριστοτέλη -που δεν γνώρισε ποτέ-, όπως έπραξαν πριν από λίγους μήνες ο Σεργκέι Καούζοφ, τρίτος σύζυγος της Χριστίνας Ωνάση, και η αδερφική φίλη της μητέρας της, Marina Dodero.

%CE%A63
Με τον Τιερί Ρουσέλ

Από τις ελάχιστες φορές που επισκέφθηκε την Αθήνα η 38χρονη σήμερα Αθηνά Ωνάση ήταν όταν ήταν ακόμα κοριτσάκι, για να συναντήσει την αγαπημένη της γιαγιά και αδερφή του Αριστοτέλη Ωνάση, Καλλιρρόη Πατρονικόλα – Ωνάση, λίγο πριν φύγει από τη ζωή το 2012, ενώ η Αθηνούλα, όπως τη φώναζε η γιαγιά της, είχε παρευρεθεί, και μάλιστα ως παρανυφάκι, στον γάμο του εγγονού της Καλλιρρόης Πατρονικόλα και γιου της Μαριλένας Πατρονικόλα, Γιώργου Δράκου, στη μυθική βίλα τους στο Λαγονήσι, που η οικογένεια Πατρονικόλα πούλησε στον εφοπλιστή Ευάγγελο Πιστιόλη και στη συνέχεια ο εφοπλιστής την πούλησε στον Αραβα Στιβ Ρασίντ. Μάλιστα, τόσο η θεία της Μαριλένα Πατρονικόλα (που μοιάζει εμφανισιακά στην αείμνηστη Χριστίνα) όσο και η γιαγιά της είχαν δεχθεί πρόσκληση για τον γάμο της Αθηνάς με τον Αλβάρο, αλλά δεν είχαν παρευρεθεί στο μυστήριο λόγω της βεβαρημένης υγείας της Καλλιρρόης Πατρονικόλα.

Ο γάμος

%CE%A64
Με τον Αλβάρο

Για την ιστορία, στις 3 Δεκεμβρίου 2005 η Αθηνά παντρεύτηκε τον Ντόντα παρουσία 700 καλεσμένων, αλλά χωρίς τον πατέρα της, Τιερί Ρουσέλ, και τα θετά αδέρφια της. Τον Νοέμβριο του 2017 βγήκε το διαζύγιο της Αθηνάς Ωνάση, το οποίο κινήθηκε ως διαδικασία στα τέλη του 2016, με τον Αλβάρο να μην παίρνει τη διατροφή των 350.000 δολαρίων που είχε διεκδικήσει. Το 2019 για το πολύκροτο διαζύγιό του και τις φήμες περί απιστίας ο Ντόντα είχε δηλώσει: «Ημασταν παντρεμένοι πάνω από 10 χρόνια, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο γάμος είχε βάσεις. Από κάποια στιγμή και πέρα δεν πήγαινε άλλο και τελείωσε. Ολα καλά, όμως.

Η Αθηνά ήταν πολύ εντάξει με εμένα και με την κόρη μου, αλλά τώρα εγώ έχω γυρίσει σελίδα». Ακόμα, είχε χαρακτηρίσει fake news τις φήμες περί απιστίας. Τον Απρίλιο του 2023, ο Αλβάρο ντε Μιράντα Νέτο έγινε πατέρας για τρίτη φορά, αφού η καλλονή δημοσιογράφος σύζυγός του Denize Severo έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι και μοιράστηκε την οικογενειακή φωτογραφία στα social media.

%CE%A65
Με τον Alberto Zorzi

Αγνωστα, ωστόσο, παραμένουν τα αισθήματα της Αθηνάς Ωνάση, που δεν έχει αποκτήσει παιδιά με τον νέο της σύντροφο, ο οποίος φημολογείται πως είναι ο Ιταλός Alberto Zorzi. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, είναι κάτι που θα ήθελε να συμβεί, και πρόσφατα αναφέρουν ότι, παρότι κληρονόμησε αμύθητη περιουσία από τον παππού της Αριστοτέλη Ωνάση και τη μητέρα της Χριστίνα Ωνάση, φαίνεται ότι έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.

Οπως αναφέρεται σε ιστοσελίδα που παρακολουθεί και καταγράφει την οικονομική κατάσταση των διασημοτήτων σε όλο τον κόσμο, η περιουσία της Αθηνάς ανέρχεται σήμερα στο 1 δισ. δολάρια. Από την άλλη, το ότι δεν πήρε μέρος την 1η Ιουνίου στο Athina Onassis Horse Show, όπως πρώτη η «Εspresso» είχε αποκαλύψει, σε συνδυασμό με βραζιλιάνικο δημοσίευμα που ανέφερε πως η Αθηνά είναι έγκυος πυροδότησαν τις φήμες περί εγκυμοσύνης της, και μάλιστα στον τέταρτο μήνα, κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε επίσημα ποτέ από το περιβάλλον της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ