Το Μαξίμου έκανε το παν ώστε να πάρει αρμοδιότητες από την Η∆ΙΚΑ και να τις μεταφέρει σε άλλους οργανισμούς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οταν το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη συνέτασσε το πανηγυρικό μήνυμα του πρωθυπουργού για τη διεθνή διάκριση της Ηλεκτρονικής ∆ιακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (Η∆ΙΚΑ), σίγουρα θα λησμονούσε το γεγονός πως στα χρόνια της πανδημίας ο ίδιος οργανισμός είχε απαξιωθεί όσο λίγοι και μάλιστα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Από τη στιγμή που η χώρα μπήκε για τα καλά στη δίνη του κορονοϊού, με καθημερινά τα κρούσματα και τους θανάτους να εκτοξεύονται, το Μαξίμουέκανε το παν ώστε να πάρει αρμοδιότητες από την Η∆ΙΚΑ και να τις μεταφέρει σε άλλους οργανισμούς.

Μάλιστα, για να δικαιολογήσει αυτή την απόφαση, δεν δίσταζε να βάζει τα κυβερνητικά στελέχη να εξαπολύουν μύδρους κατά της Η∆ΙΚΑ,μιλώντας, ούτε λίγο ούτε πολύ, για έναν οργανισμό που δεν μπορεί να επιτελέσει τον ρόλο του. Μάλιστα, δεν είχαν διστάσει ορισμένοι να δικαιολογήσουν τα διπλά βιβλία του ΕΟ∆Υ, μιλώντας για αδυναμία της Η∆ΙΚΑ να καταγράψει την έκταση των κρουσμάτων. Σήμερα, τρία χρόνια μετά τη συντονισμένη αυτή προσπάθεια απαξίωσης, η Η∆ΙΚΑ βραβεύεται από διεθνείς οργανισμούς για το γεγονός πως κατάφερε να φέρει εις πέρας δύσκολες και απαιτητικές αποστολές.

Συγκεκριμένα, η Η∆ΙΚΑ, που είναι εποπτευόμενος φορέας του υπουργείου Ψηφιακής ∆ιακυβέρνησης, διακρίθηκε με το 1ο βραβείο Global Innovation and Tech Excellence στην κατηγορία των καινοτόμων λύσεων ηλεκτρονικής υγείας ως αναγνώριση της σημασίας του πληροφοριακού συστήματος που ανέπτυξε η Η∆ΙΚΑ για το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» σχετικά με τις προληπτικές εξετάσεις κατά του καρκίνου του μαστού.

Το 2022 είχε απονεμηθεί στην Η∆ΙΚΑ το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Καινοτόμες λύσεις για την υγεία» (Innovative Health Solutions) για τον δημόσιο τομέα, για την εφαρμογή MyHealth. Το παγκόσμιο συνέδριο για την καινοτομία και την τεχνολογία του WITSA πραγματοποιήθηκε για το 2023 στη Μαλαισία, με τη συμμετοχή περισσότερων από 3.000 αντιπροσώπων από 80 χώρες.

Σημειώνεται πως στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός ανέφερε πως πλέον δικαιούμαστε να είμαστε υπερήφανοι, η Ελλάδα διαμορφώνει πλέον τις εξελίξεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ