Διακίνηση όπλων από την Αλβανία στην Ελλάδα, με προορισμό τη Θεσσαλονίκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λεπτομέρειες από την απόπειρα λαθραίας μεταφοράς πυροβόλων όπλων από την Καπστίτσα της Κορυτσάς προς την Ελλάδα, για την οποία συνελήφθησαν στις 6 Οκτωβρίου οι Τζίμι Χότζα και Μίκλοβαν Βέλιου, αναφέρουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με επίσημες επιβεβαιωμένες πηγές, στο συνοριακό σταθμό της Καπστίτσας, αυτοκίνητο με αλβανικές πινακίδες θεωρήθηκε ύποπτο και οδηγήθηκε για έλεγχο στη δεύτερη γραμμή μετά από προειδοποίηση για κίνδυνο.

Οι ελεγκτές έκαναν ορισμένες ερωτήσεις στον οδηγό που έδειξε άγνοια και στη συνέχεια το όχημα μεταφέρθηκε στη δεύτερη γραμμή για λεπτομερή έλεγχο.

Τα όπλα βρέθηκαν κρυμμένα κάτω από το κάθισμα του οδηγού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο προορισμός των όπλων ήταν η Θεσσαλονίκη.

Εν τω μεταξύ, σε ό,τι αφορά την έρευνα, είναι γνωστό ότι οι δύο συλληφθέντες κατά την ανάκριση από τους ειδικούς για τη διερεύνηση της παράνομης διακίνησης μέσω του συνοριακού σταθμού της Κορυτσάς, αρνήθηκαν ότι είχαν σχέση μεταξύ τους για τη διακίνηση των όπλων, αλλά οι ισχυρισμοί τους είναι αναληθείς καθώς οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν στοιχεία που αποδεικνύουν τη συνεργασία των δύο συλληφθέντων.

Πρόκειται για μηνύματα και βίντεο που έχουν ανταλλάξει μεταξύ τους όπου δείχνουν πώς να δημιουργήσουν μια κρυψώνα στο όχημα για τα όπλα.

Τα βίντεο και τα μηνύματα βρέθηκαν στο τηλέφωνο του ενός εκ των δύο συλληφθέντων.

Τα βίντεο και τα μηνύματα διαχειρίζονται ως υλικά αποδεικτικά στοιχεία.

Εικάζεται ότι τα όπλα τα προμήθευσε ο 41χρονος από το Τεπελένι, Τζίμι Χότζα, ο οποίος όμως διαμένει στα Τίρανα.

Shqiptarja

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ