Μπέρδεμα με τη “στηριξη” του Συριζα στους ανταρτες υποψήφιους της ΝΔ στο δεύτερο γύρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκτός γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ο βουλευτής επικρατείας Ευάγγελος Αποστολάκης, για τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα απέναντι στους «αντάρτες» της ΝΔ που πέρασαν στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Μιλώντας στο Action24, ο κ. Αποστολάκης μίλησε για «ανακοινώσεις» του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη στήριξη που θα παράσχει στους «αντάρτες» της Πειραιώς, ωστόσο όταν του επισημάνθηκε ότι δεν υπάρχει επίσημη θέση για το ζήτημα, επιχείρησε να τα «μαζέψει».

«Έχω την αίσθηση πως στη Θεσσαλονίκη, δεν ξέρω αν έχει ανακοινωθεί, στηρίζουμε τον κ. Αγγελούδη, στην Αθήνα, τον κύριο Δούκα και από εκεί και μετά, σε κάθε περιφέρεια θα δούμε πού μπορούμε να βοηθήσουμε…» είπε ο κ. Αποστολάκης και δέχτηκε την ερώτηση: «και τους αντάρτες της ΝΔ;».

«Όπου χρειάζεται θα το κάνουμε…» απάντησε ο ναύαρχος Αποστολάκης, με τον δημοσιογράφο να ρωτάει: «αυτό αφορά και τους Κωνσταντίνο Μουτζούρη (βόρειο Αιγαίο), Γιώργο Αμανατίδη (Δυτική Μακεδονία), Γιάννη Τρεπεκλή στο Ιόνιο…;». Τότε ο Αποστολάκης απάντησε: «Αυτό το να βαφτίζουμε τους αντάρτες Νέα Δημοκρατία, για να πέφτει η πινελιά του χρώματος στην περιοχή, είναι περίεργο».

«Θα στηρίξετε τους αντάρτες απέναντι στις επίσημες υποψηφιότητες της ΝΔ;» ρώτησε ο δημοσιογράφος και ο Ε. Αποστολάκης απάντησε: «Δεν έχω συνεννοηθεί με κανέναν, δεν ξέρω τις επίσημες θέσεις, αυτά που σας λέω, είναι αυτά που έχουν ήδη ανακοινωθεί. Από εκεί και μετά, θα δούμε… Έχουν ανακοινωθεί αυτά. Έχει βγει ο κ. Κασσελακής και έχει πει ποιους στηρίζει».

«Ναι, αλλά δεν έχει βγει ο κ. Κασσελάκης να πει ότι στηρίζει τους αντάρτες της Νέας Δημοκρατίας. Και το ερώτημα είναι, θα πάτε με επίσημη γραμμή τέτοια και αν υπάρχει, έχει αποφασιστεί απο τα όργανα του κόμματος, όπως γίνεται συνήθως με τον ΣΥΡΙΖΑ;» ρώτησε ξανά ο δημοσιογράφος με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να τα «μαζεύει»: «Κοιτάξτε, σε κάθε περίπτωση και σε κάθε περιφέρεια, συνεννοούμαστε με τις τοπικές οργανώσεις και θα δούμε εκεί τι θα στηρίξουμε και τι θα γίνει. Είναι θέμα ανθρώπων και συμβούλων που βρίσκονται εκεί… Δεν έχω ακριβή εικόνα να σας δώσω αυτή τη στιγμή, αλλά θεωρώ πως έχουμε περιθώρια να στηρίξουμε… Και θα ανακοινωθούν αυτά, θα ανακοινωθούν εγκαίρως».

Tην ίδια ώρα, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για «προσωπικές απόψεις» του Ναυάρχου…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ