Τούρκος υπουργός Εσωτερικών σε Βουλγαρία: Δεν θα στείλουμε σε Βουλγαρία και Ελλάδα τα 4 εκατομμύρια μεταναστών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Ο Υπουργός Εσωτερικών Καλίν Στογιάνοφ συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του Αλί Γερλίκαγια κατά την επίσκεψη εργασίας του στην Άγκυρα, ανακοίνωσε το κέντρο Τύπου του βουλγαρικού Υπουργείου Εσωτερικών.

 Βασική στιγμή της συνάντησης των δύο υπουργών ήταν το θέμα της λαθρομετανάστευσης και οι προσπάθειες που καταβάλλουν και οι δύο χώρες προς αυτή την κατεύθυνση.

«Εκτιμούμε ιδιαίτερα τον ρόλο της Τουρκίας όσον αφορά την εγγύηση της ασφάλειας στην περιοχή, καθώς και την ασφάλεια της ΕΕ συνολικά. Το τονίζουμε αυτό σε όλους τους εταίρους μας. Η προστασία των κοινών μας συνόρων και η καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης είναι στις κοινές μας προτεραιότητες», τόνισε ο Βούλγαρος υπουργός Εσωτερικών.

Ο Καλίν Στογιάνοφ επεσήμανε ότι η βουλγαρική συνοριακή αστυνομία έχει λάβει μια σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, τα οποία ήδη αποδίδουν αποτελέσματα. Τόνισε επίσης τον ρόλο των τουρκικών συνοριακών αρχών σε αυτό το θέμα.

«Θα συνεχίσουμε να επιμένουμε στους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να είναι αλληλέγγυα με τη Βουλγαρία και, κατά συνέπεια, με την Τουρκία. Θα συνεχίσουμε να επιμένουμε στη στήριξη τόσο για εμάς όσο και για εσάς», διαβεβαίωσε ο Βούλγαρος υπουργός Εσωτερικών.

Από την πλευρά του, ο Αλί Γερλίκαγια ενημέρωσε τη βουλγαρική αντιπροσωπεία για τα μέτρα που έλαβε η τουρκική πλευρά τους τελευταίους μήνες, τόσο στη συνοριακή επικράτεια όσο και στο εσωτερικό της χώρας.

«Δεν θέλουμε να πάνε  σε Βουλγαρία και Ελλάδα»

«Κάνουμε προσπάθειες για να μην περάσει κανείς παράνομα τα σύνορα. Γίνονται πολλές προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση. Θα γίνουν προσπάθειες, αλλά πολλοί από τους μετανάστες θα αρνηθούν να επιστρέψουν στο έδαφός μας», είπε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, προσθέτοντας ότι στην Τουρκία υπάρχουν σήμερα περίπου 4 εκατομμύρια μετανάστες.

«Δεν θέλουμε να πάνε στη Βουλγαρία ή στην Ελλάδα. Θέλουμε να έχουμε επιτυχία μαζί και να γνωρίζουν όλοι ότι αυτή η περιοχή δεν μπορεί να διασχιστεί εύκολα», είπε η Γερλίκαγια.

Είπε επίσης ότι θα επισκεφθεί τη Βουλγαρία το συντομότερο δυνατό ως απάντηση στην πρόσκληση για συνάντηση που είχε στείλει νωρίτερα ο υπουργός Καλίν Στογιάνοφ.

Η βουλγαρική αντιπροσωπεία, στην οποία συμμετέχουν ο αναπληρωτής υπουργός Στογιάν Τεμελεκίεφ, ο διευθυντής της Συνοριακής Αστυνομίας, Αντόν Ζλατάνοφ και ο διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος Γιαβόρ Σεραφίμοφ  , συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο του Ακυρωτικού Δικαστηρίου της Τουρκίας, Μεχμέτ Ακαρτζά, γράφει η βουλγαρική Dnes.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ