Εσωκομματικές αντιδράσεις στο Συριζα μετά το προειδοποιητικό μήνυμα Κασσελάκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναβρασμός επικρατεί στον διχασμένο ΣΥΡΙΖΑ μετά το «απειλητικό» μήνυμα του Στέφανου Κασσελάκη ότι όποιος επιχειρήσει να υπονομεύσει την ενότητα της ΚΟ θα αποπεμφθεί από τα ψηφοδέλτια στο μέλλον.

Διαρροές της εσωκομματικής αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για «αντικαταστατικό τελεσίγραφο», καθώς «τα ψηφοδέλτια του κόμματος αποφασίζονται από τις Νομαρχιακές Επιτροπές και κατόπιν από την Κεντρική Επιτροπή».

Την πρώτη ανάρτηση κατά του Κασσελάκη έκανε η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία, η οποία ανήκει στην «ομπρέλα» του κόμματος. Η ίδια κάνει λόγο για υπονομευτικές δηλώσεις και παραθέτει το Άρθρο 39 για την επιλογή υποψηφίων:

«L’État, c’est moi? Το κόμμα, πάντως, έχει όργανα, θέσεις, καταστατικό. Καταργήθηκαν, μήπως, και δεν το ξέρουμε;» έγραψε η Αννέτα Καββαδία και πρόσθεσε:

«Άρθρο 39 – Επιλογή υποψηφίων βουλευτών/τριών και ευρωβουλευτών/τριών
1. Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις εθνικές εκλογές καταρτίζονται με ισάριθμη αντιπροσώπευση των φύλων. Η επιλογή των υποψήφιων βουλευτών/τριών γίνεται με απόφαση των Νομαρχιακών Επιτροπών μετά από διαβούλευση με τις ΟΜ. Η Κεντρική Επιτροπή έχει το δικαίωμα αιτιολογημένης τροποποίησης των επιλογών των Νομαρχιακών Επιτροπών με αυξημένη πλειοψηφία 70%, αφού προηγουμένως συζητήσει με τις Νομαρχιακές Επιτροπές. Σε κάθε περίπτωση η τελική έγκριση των υποψήφιων βουλευτών ανήκει στην Κεντρική Επιτροπή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ