Ανατροπή σκηνικού στη Νέα Φιλαδέλφεια

Δήμαρχος με την στήριξη όλων των δυνάμεων, ο Γιάννης Τομπούλογλού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κάλπη την Κυριακή στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας έδειξε “ντέρμπι”. Πρώτος ήρθε στο Γιάννης Βούρος και δεύτερος ο Γιάννης Τομπούλογλου με διάφορα περίπου 3.5%. Όλα είναι ρευστά, προφανώς. Αν αναλύσουμε το τι έκανε ο καθένας από τους δύο συνδυασμούς θα δούμε πως ο συνδυασμός του Γιάννη Βούρου υπέστεικαθίζηση τόσο στην Νέα Φιλαδέλφεια όσο και στη Νέα Χαλκηδόνα, χάνοντας σημαντικές δυνάμεις. Τα αίτια αυτής της κατάρρευσης μπορούμε να τα αναζητήσουμε εν μέρη στην πολιτική που ακολούθησε ο Γιάννης Βούρος, κατά τη διάρκεια της τετραετίας.

Η διοίκηση Βούρου κατηγορείται για την αποξένωση της από την κοινωνία, για την κατάσταση που έχει περιέλθει ο Δήμος και για την έλλειψη σχεδίου και έργων στην πόλη. Από το ρεπορταζ βγαίνει, πως μετά το πέρας της πρώτης Κυριακής υπάρχουν σοβαροί κλυδωνισμοί στο εσωτερικό της παράταξης Βούρου που έχουν να κάνουν με τη σταυροδοσία και συμφωνίες, μεταξύ των υποψηφίων, που ενδεχομένως δεν τηρήθηκαν. Την κατάσταση κάνει ακόμη χειρότερη πως, πληροφορίες που έχουμε και πιθανότατα έχουν φτάσει και στα στελέχη της παράταξης, για δημοσκοπήσεις που έχουν λάβει χώρα δείχνουν αποτέλεσμα όχι ικανοποιητικό για τον Γ. Βούρο και μάλιστα πως η διαφορά είναι μη αναστρέψιμη. Απορίας άξιο είναι πως θα διαχειριστεί την κατάσταση αυτή ο Γιάννης Βούρος και τι μπορεί να πει στους πολίτες ύστερα από μια καθόλα αποτυχημένη τετραετία.

Στην αντίπερα όχθη ο Γιάννης Τομπούλογλου είναι σαφώς σε πλεονεκτηκοτερη θέση. Αύξησε τη δύναμη του συνδυασμού από το 2019 κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες, έχει την αποδοχή του κόσμου και το πιο σημαντικό, έχει σαν παρακαταθήκη την πετυχημένη θητεία του σαν Αντιδήμαρχος. Μεγάλο συν για τον Γιάννη Τομπούλογλου είναι ότι προέρχεται από την πόλη, είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει καθημερινή επαφή με τους ανθρώπους της πόλης και γνωρίζει τα προβλήματα τους αλλά και τις ανάγκες τους. Εντύπωση μας προκαλέσε ότι οι υπάλληλοι του Δήμου θυμούνται ακόμη την πορεία του Γιάννη Τομπούλογλου, σαν αντιδήμαρχος πράγμα που δείχνει την ανάγκη τους, να υπάρχει μια στιβαρή διοίκηση που θα διοικήσει τον Δήμο και όχι θα διαχειριστεί μια κατάσταση. Γενικότερα το κλίμα που επικρατεί στην πόλη μπορούμε να πούμε πως γέρνει αρκετά προς το Γιάννη Τομπούλογλου, η πόλη αναζητά κάποιο δικό της παιδί κάποιον άνθρωπο που ξέρει την πόλη και τον ξέρει η πόλη. Τώρα αυτό πως θα αποτυπωθεί την Κυριακή που έρχεται θα το μάθουμε σε μερικά εικοσιτετράωρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ