Το Ηνωμένο Βασίλειο στέλνει πολεμικά πλοία και αεροσκάφη για υποστήριξη του Ισραήλ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Μεγάλη Βρετανία, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, έστειλε πλοία και αεροπλάνα στην περιοχή ως ενίσχυση για το Ισραήλ, καθώς η Κνεσέτ ενέκρινε την κυβέρνηση εν καιρώ πολέμου στη χώρα που δέχτηκε επίθεση από τη Χαμάς.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ αποφάσισε να αναπτύξει δύο σκάφη του Βασιλικού Ναυτικού και αναγνωριστικά αεροσκάφη στην Ανατολική Μεσόγειο για να υποστηρίξει το Ισραήλ και την περιφερειακή σταθερότητα, ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Σουνάκ και πρόσθεσε ότι ο σκοπός του μέτρου ήταν να αποτραπεί μια μεγαλύτερη κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.

Οι δυνάμεις που θα αναπτύξει το Λονδίνο περιλαμβάνουν δύο αναγνωριστικά αεροσκάφη P-8 και άλλα μέσα επιτήρησης, δύο πλοία υποστήριξης (εφοδιασμού), τρία ελικόπτερα Merlin και μια ομάδα πεζοναυτών που θα βρίσκεται σε ετοιμότητα.

Σύμφωνα με τον Guardian:

Οι περιπολικές πτήσεις των αεροσκαφών Poseidon P-8 και άλλων αεροπλάνων θα ξεκινήσουν την Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε η Downing St, επιφορτισμένη εν μέρει με την παρακολούθηση οποιωνδήποτε προσπαθειών μεταφοράς όπλων από χώρες όπως το Ιράν ή η Ρωσία στη Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Οι υφιστάμενες βρετανικές στρατιωτικές μονάδες και μαχητικά αεροσκάφη, που εδρεύουν στη βρετανική βάση στο Ακρωτήρι στην Κύπρο, είναι επίσης σε επιφυλακή καθώς το Ισραήλ προετοιμάζεται για μια αναμενόμενη χερσαία επίθεση στη Γάζα μετά την αιφνιδιαστική επίθεση του περασμένου Σαββάτου από τη Χαμάς, η οποία άφησε νεκρούς περισσότερους από 1.300 Ισραηλινούς πολίτες. Οι νεκροί στη Γάζα ξεπέρασαν τους 1.400.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ