Μαχαίρωσαν Ισραηλινό διπλωμάτη στο Πεκίνο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράλληλα, μία άλλη είδηση της τελευταίας στιγμής έρχεται να «ταράξει» επιπλέον τα δεδομένα της σύρραξης. Σύμφωνα με τα ισραηλινά Μέσα, άγνωστοι μαχαίρωσαν Ισραηλινό διπλωμάτη στο Πεκίνο.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι διπλωμάτης της ισραηλινής πρεσβείας στο Πεκίνο νοσηλεύεται μετά από επίθεση. Η κατάσταση του διπλωμάτη είναι σταθερή. Το κίνητρο της επίθεσης, που δεν σημειώθηκε στην πρεσβεία, διερευνάται, αναφέρει το υπουργείο. 

Οι Ισραηλινοί και οι Εβραίοι σε όλο τον κόσμο έχουν λάβει συμβουλή να είναι σε επιφυλακή την Παρασκευή μετά την έκκληση της Χαμάς για μια «ημέρα οργής κατά του Ισραήλ». «Εδώ επικρατεί χάος, κανείς δεν καταλαβαίνει τι πρέπει να κάνει», δήλωσε η Ινάς Χαμντάν, υπάλληλος της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες στην πόλη της Γάζας, ενώ άρπαζε ό,τι μπορούσε να ρίξει στις τσάντες της, καθώς γύρω της ακούγονταν οι πανικόβλητες φωνές των συγγενών της. Είπε ότι όλο το προσωπικό του ΟΗΕ στην πόλη της Γάζας και στη βόρεια Γάζα είχε ενημερωθεί να εκκενωθεί νότια προς τη Ράφα.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο του Ισραήλ, μετέδωσε πως το περασμένο Σάββατο (7.10.2023) 2.500 τρομοκράτες της Χαμάς εισήλθαν στα εδάφη της χώρας. Όλα δείχνουν πως οι επόμενες ώρες θα είναι εφιαλτικές, καθώς εκτός από την εντολή εκκένωσης του Ισραήλ προς τους κατοίκους της Γάζας, η Χαμάς καλεί από χθες όλο τον κόσμο σε μια «Παγκόσμια ημερά οργής κατά του Ισραήλ». Ήδη στην Ιορδανία εκατοντάδες κατευθύνονται προς τα σύνορα με το Ισραήλ. Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι 13 άμαχοι σκοτώθηκαν εξαιτίας ισραηλινών βομβαρδισμών. 

Ο στρατός του Ισραήλ διέταξε σήμερα την εσπευσμένη απομάκρυνση «όλων των αμάχων» της πόλης της Γάζας προς το νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, την έβδομη ημέρα του πολέμου με το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς. Σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε, ο Τσαχάλ – όπως ονομάζεται ο στρατός του Ισραήλ – ανέφερε πως ζητεί «την εσπευσμένη απομάκρυνση όλων αμάχων της πόλης της Γάζας από τα σπίτια τους από τον νότο για την ασφάλειά τους και να μετακινηθούν προς τη ζώνη νότια του Ουάντι Γάζα», μικρού ποταμού στο νότιο τμήμα της πόλης. «Δεν θα επιτραπεί να επιστρέψετε στην πόλη της Γάζας παρά με νεότερο ανακοινωθέν», πρόσθεσε ο στρατός. Διεμήνυσε ακόμη πως η πόλη θα μετατραπεί σε πεδίο στρατιωτικών επιχειρήσεων ευρείας κλίμακας τις επόμενες ημέρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ