Αυτός είναι ο δημοσιογράφος του Reuters που σκοτώθηκε στο Λίβανο – Η στιγμή του χτυπήματος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πρακτορείο Reuters με επίσημη ανακοίνωση επιβεβαίωσε τον θάνατο του Issam Abdallah και ανακοίνωσε τα ονόματα άλλων δύο δημοσιογράφων που τραυματίστηκαν στην ίδια επίθεση στο νότιο Λίβανο, πιθανότατα από ισραηλινή επιχείρηση.

Ο δημοσιογράφος του REUTERS Issam Abdallah σκοτώθηκε από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο λιβανέζικο χωριό Άλμα αλ Σάαμπ πριν από λίγο, όπως επιβεβαίωσε το ίδιο το πρακτορείο με δημόσια δήλωση. Άλλοι δύο δημοσιογράφοι του Reuters τραυματίστηκαν όταν χτυπήθηκε το όχημα τους και αναζητούν ιατρική βοήθεια.

«Είμαστε βαθιά λυπημένοι που μαθαίνουμε ότι ο βιντεογράφος μας, Issam Abdallah, σκοτώθηκε. Ο Ισάμ ήταν μέλος του πληρώματος του Reuters στο νότιο Λίβανο που παρείχε ζωντανή εικόνα από τις συγκρούσεις», δήλωσε εκπρόσωπος του Reuters.

«Αναζητούμε επειγόντως περισσότερες πληροφορίες, συνεργαζόμαστε με τις αρχές της περιοχής και υποστηρίζουμε την οικογένεια και τους συναδέλφους του Issam. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά του αυτή τη φοβερή στιγμή».

«Οι δημοσιογράφοι του Reuters Thaer Al-Sudani και Maher Nazeh επίσης τραυματίστηκαν και αναζητούν ιατρική περίθαλψη».

Το βίντεο της αεροπορικής επιδρομής που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει μια δυνατή έκρηξη πριν γεμίσει με καπνό και κραυγές αγωνίας από τους τραυματισμένους.

Προκαλεί πάντως αν γίνει εντύπωση ότι το Reuters απέσυρε το επίμαχο βίντεο μετά την γνωστοποίηση του συμβάντος.

Η στιγμή του χτυπήματος –  Σκληρές εικόνες

Αναφορές για βομβαρδισμό σε κονβόι δημοσιογράφων στον Λίβανο υπάρχουν αυτήν την ώρα και πληροφορίες για έναν νεκρό και πέντε τραυματίες. Όπως μεταδίδει το Al Jazeera, «ένα βλήμα από τανκ τούς χτύπησε και ήταν φρικτό».

Ο Ali Hashem από την πλευρά του Λιβάνου στα σύνορα με το Ισραήλ αναφέρει: «Η ομάδα μας χωρίστηκε από αυτή την ομάδα. Πήγαν σε ένα σημείο με θέα το τοπίο. Ήταν συνάδελφοι από το Al Jazeera, από το Reuters, από το AFP. Φαίνεται ότι ένα βλήμα από τανκ τους χτύπησε άμεσα. Ήταν φρικτό. Η ομάδα ήταν καθαρή, όλοι φορούσαν κράνη και μπουφάν ασφαλείας με την ένδειξη “Τύπος”. Βρίσκονταν σε ανοιχτό χώρο. Ήταν σε ένα λόφο, ήταν ανοιχτό για να το βλέπουν όλοι. Δύο από τους συναδέλφους μας βρίσκονται στο νοσοκομείο. Ένας άλλος συνάδελφος, ένας πολύ καλός φίλος έχασε τη ζωή του».

Η δημοσιογράφος του Al Jazeera Carmen Joukhadar και ο εικονολήπτης Elie Brakhya είναι μεταξύ των τραυματιών.

To Γαλλικό πρακτορείο μεταδίδει πως δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια ισραηλινών βομβαρδισμών στο νότιο Λίβανο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ