Η ρωσική πρεσβεία στο Ισραήλ ανέφερε πόσοι Ρώσοι σκοτώθηκαν και πόσοι αγνοούνται κατά την επίθεση της Χαμάς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο αριθμός των Ρώσων πολιτών που έχασαν τη ζωή τους στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια της επίθεσης  των μαχητών της Χαμάς στην ισραηλινή επικράτεια αυξήθηκε στους 16, ανακοίνωσε η ρωσική πρεσβεία.

«Ο αριθμός των νεκρών πολιτών της Ρωσικής Ομοσπονδίας που είχαν επίσης ισραηλινή υπηκοότητα ανέβηκε σε 16 άτομα», σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου της πρεσβείας Μαρίνα Ριαζάνοβα. 

Πρόσθεσε ότι ακόμη οκτώ Ρώσοι δηλώνονται επί του παρόντος ως αγνοούμενοι. Τουλάχιστον ένας Ρώσος πολίτης κρατείται όμηρος από τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. 

Το πρωί της 7ης Οκτωβρίου, μια μαζική πυραυλική επίθεση εξαπολύθηκε κατά του Ισραήλ. Το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Σε απάντηση, η Ιερουσαλήμ ξεκίνησε την αντιτρομοκρατική επιχείρηση «Σιδερένιε Ξίφη». Η πρώτη του φάση ολοκληρώθηκε το βράδυ της 8ης Οκτωβρίου.

Στις 10 Οκτωβρίου, οι αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν την έναρξη μιας μεγάλης κλίμακας επίθεσης σε στόχους της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν αρκετούς στόχους της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, μεταξύ των οποίων ένα οπλοστάσιο και ένα διοικητήριο. Επίθεση δέχθηκε και το διοικητήριο της επιχείρησης στη Τζεμπαλίγια. 

Στις 13 Οκτωβρίου, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) εξέδωσαν μια δήλωση καλώντας τους πολίτες της Γάζας να απομακρυνθούν στις νότιες περιοχές (για την ασφάλειά τους). Ζητήθηκε επίσης από τους πολίτες να μην πλησιάζουν τα σύνορα με το Ισραήλ. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, στους πολίτες δόθηκε 24 ώρες για να μετεγκατασταθούν. Μιλάμε για 1,1 εκατομμύριο Παλαιστίνιους.

Πριν μερικές ώρες ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης στη Γάζα, σύμφωνα με τη ρωσική ιστοσελίδα Newsland.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ