Η Τουρκία αλώνει τα Σκόπια! Άνθρακες η συμφωνία των Πρεσπών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου Σκοπίων Ντανέλα Αρσόφσκα, σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον τουρκικού οργανισμού ( που κυρίως αναστηλώνει οθωμανικά μνημεία) για τον μητροπολιτικό δήμο:

 «Στην πρόσφατη συνάντηση που είχαμε με τον συντονιστή για τα Σκοπια του Οργανισμού Τουρκικής Συνεργασίας και Συντονισμού – TIKA, Μεχμέτ Μπαϊράκ, τα τρέχοντα έργα και η συνεργασία που έχει γίνει μέχρι στιγμής μεταξύ του Δήμου των Σκοπίων και του ΤΙΚΑ. Ιδιαίτερα συζητήσαμε θέματα πολιτικής άμυνας», έγραψε.

Και συνέχισε:

 «Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι πιθανοί τομείς συνεργασίας στην εκπαίδευση, την υγεία, την κοινωνική προστασία, καθώς και τις φιλικές σχέσεις του Δήμου Σκοπίων με τους δήμους της Τουρκίας, ιδιαίτερα το έργο της δημιουργίας ενός κέντρου ημερήσιας φροντίδας για παιδιά με αναπηρία, προς όφελος, από τις εμπειρίες της αδελφικής πόλης των Σκοπίων, Ικόνιο» Ικόνιο.

Στη συνάντηση συμμετείχε και το μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου των Σκοπίων, Αμίρ Μουσταφά.

Η τουρκική εκπαίδευση στα Σκόπια

2 48

Ο Αντιπρόεδρος της Τουρκικής Υπηρεσίας Συνεργασίας και Συντονισμού (TIKA) Μαχμούτ Τσεβίκ συναντήθηκε για πρώτη φορά με τους διευθυντές δημοτικών σχολείων που παρέχουν τουρκική εκπαίδευση στη χώρα, στο Διοικητικό Κέντρο της Ένωσης Τουρκικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων “Σκοπίων” (MATÜSITEB), όπου παρέδωσε το τεχνικό υλικό που παρέχεται στο πλαίσιο του έργου ανάπτυξης την οπτική και πληροφοριακή υποδομή των σχολείων.

Ο Τσεβίκ συνοδευόταν από τον Πρόεδρο της MATÜSITEB Ταχσίν Ιμπραήμ και τον συντονιστή της TIKA Σκοπίων Μεχμέτ Μπαϊράκ.

Στην ομιλία του εδώ, ο Τσεβίκ ευχαρίστησε όσους κατέβαλαν προσπάθειες για να διασφαλίσουν ότι η τουρκική κοινότητα που ζει στα Σκοπια  θα λάβει τουρκική εκπαίδευση, κάτι που είναι φυσικό δικαίωμά τους, σύμφωνα με τον τουρκικό οργανισμό.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ