Σκληρή στάση της Κίνας απέναντι στο Ισραήλ: Στέλνει αντιπροσωπεία στην Μέση Ανατολή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Κίνα επιβεβαιώνει την πρόθεσή της να παρέμβει ενεργά στην μέση Ανατολή, ενώ φαίνεται ότι διπλωματικά παίρνει το μέρος των παλαιστινίων, ενώ και η ίδια είναι θύμα της ισλαμικής τρομοκρατίας.

Το μεγάλο της όπλο, είναι ότι κατάφερε να παρέμβει μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ιράν, υποχρεώνοντας τις δύο χωρίς να αποκαταστήσουν τις διπλωματικές τους σχέσεις, γεγονός που θεωρείτο αδιανόητο πριν από λίγα χρόνια.

Φαίνεται ότι η κατάσταση στην περιοχή περιπλέκεται με απρόβλεπτες συνέπειες.

Ενεργό ρόλο φαίνεται ότι αναλαμβάνει η Κίνα στον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς. Η στάση πάντως του ασιατικού γίγαντα προκαλεί εντύπωση, διότι πριν από λίγα χρόνια, είχε και αυτός ανοιχτό μέτωπο με τους ισλαμιστές τρομοκράτες Οϊγούρους.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας δήλωσε πριν από λίγο ότι το Ισραήλ ενεργεί αυτή τη στιγμή «εκτός των ορίων που χρησιμοποιούνται για αυτοάμυνα»

Με επίσημη μάλιστα δήλωση, το υπουργείο εξωτερικών προαναγγέλλει κινέζικη αποστολή στο Ισραήλ, για να αναλάβει ενεργό ρόλο ώστε να αποφευχθεί η αιματοχυσία στη Γάζα και να γίνει διαπραγμάτευση για εκεχειρία.

Να σημειωθεί ότι η Κίνα όχι μόνο έχει συσφίξει τις σχέσεις της με το Ιράν και την Σαουδική Αραβία, αλλά έχει μεσολαβήσει ώστε οι δύο αυτές χώρες να αποκαταστήσουν τις διπλωματικές τους σχέσεις, έπειτα από δεκαετίες μίσους και αντιπαράθεσης!

Έχοντας λοιπόν αυτά κατά νου, καταλαβαίνουμε ότι η κινεζική παρέμβαση, μπορεί να έχει αποτέλεσμα, τουλάχιστον όσον αφορά τα ισλαμικά κράτη που υποστηρίζουν την Χαμάς. Μέχρι στιγμής, από το Ισραήλ δεν υπάρχει κάποια αντίδραση για τις τελευταίες δηλώσεις. Το Τελ Αβίβ όμως είχε εκδηλώσει την ενόχλησή του για τις προηγούμενες τοποθετήσεις της Κίνας αναφορικά με τον πόλεμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ