Η Χαμάς «εκτιμά» τη θέση του Ρώσου προέδρου για τη προοπτική της Γάζας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 Το παλαιστινιακό κίνημα «Χαμάς» εκτιμά τη θέση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και τις προσπάθειες της Μόσχας να ρυθμίσει την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, αναφέρεται σε δήλωση της «Χαμάς», όπως σημειώνει το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων.

«Εμείς στο κίνημα της Χαμάς εκτιμούμε τη θέση του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν σχετικά με τη συνεχιζόμενη σιωνιστική επίθεση εναντίον του λαού μας και το γεγονός ότι δεν αποδέχεται τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, τη διακοπή της ανθρωπιστικής βοήθειας και την επίθεση στον άοπλο άμαχο πληθυσμό. Επιβεβαιώνουμε επίσης ότι χαιρετίζουμε τις συνεχείς προσπάθειες της Ρωσίας με στόχο τον τερματισμό της συστηματικής και βάρβαρης σιωνιστικής επίθεσης εναντίον του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας», αναφέρεται στο κείμενο.

Το δημοσίευμα υπενθυμίζει ότι νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι το Ισραήλ δέχεται βάναυση επίθεση, αλλά η σύγκρουση μπορεί να επιλυθεί μόνο μέσω της δημιουργίας μιας ανεξάρτητης Παλαιστίνης με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Σημείωσε επίσης ότι σε περίπτωση χερσαίων επιχειρήσεων στη Γάζα, οι απώλειες αμάχων θα ήταν απαράδεκτες.

Ο υφυπουργός του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, τόνισε με τη σειρά του ότι η αναγκαστική εκκένωση των κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας αποτελεί παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Bta

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ