Μακελειό με πυροβολισμούς στις Βρυξέλλες – Δυο Σουηδοί νεκροί

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δύο Σουηδοί πολίτες έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες ενόπλου με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, σε περιστατικό με πυροβολισμούς που σημειώθηκε αργά το απόγευμα στις Βρυξέλλες.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ, ο άγνωστος άνοιξε πυρ σε περιοχή κοντά στο κέντρο της βελγικής πρωτεύουσας, σκοτώνοντας δυο τουρίστες και τραυματίζοντας ακόμη έναν. Φέρεται δε να φώναξε «Αλλάχου ακμπάρ» («Ο Αλλάχ είναι μεγάλος»), ενώ τους πυροβολούσε.

Ο δράστης φέρεται να κρατούσε καλάσνικοφ, ενώ κάποια από τα θύματά του φορούσαν φανέλες της Εθνικής ποδοσφαίρου της Σουηδίας, καθως, ως φαίνεται, ταξίδεψαν στις Βρυξέλλες για την αποψινή αναμέτρηση της πατρίδας τους με το Βέλγιο για τα προκριματικά του Euro 2024.

https://twitter.com/nationalindnews/status/1713986187436740628?s=61&t=69qM24fvfz5o3nkoW_wjtw

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε κοντά στην Πλας Σενκτελέτ, με την βελγική αστυνομία να επιβεβαιώνει τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία έκαναν λόγο για πυροβολισμούς που σημειώθηκαν γύρω στις 7:15 μ.μ. (τοπική ώρα) στην Λεωφόρο Ιπρ. Στο σημείο έσπευσαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει συλληφθεί κάποιος ύποπτος.

Η βελγική εφημερίδα «Soir» αναφέρει ότι, σε φωτογραφίες που τράβηξε κάτοικος της περιοχής φαίνεται ένας άνδρας με πορτοκαλί μπουφάν και λευκό κράνος, ο οποίος κρατούσε ένα όπλο στο χέρι, να καβαλά ένα σκούτερ και να τρέπεται σε φυγή. Μάλιστα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, προτού «γαζώσει» δύο άτομα που επέβαιναν σε ταξί, φέρεται να πυροβόλησε ακόμη ένα.

Σε ένα από τα βίντεο που κυκλοφορούν στα social media, ένας άνδρας με πορτοκαλί μπουφάν φαίνεται να κατεβαίνει από μια μηχανή και να πυροβολεί αδιακρίτως περαστικούς, ενώ κατόπιν μπαίνει σε ένα κτίριο πυροβολώντας όσους είχαν σπεύσει να βρουν καταφύγιο εντός του, με τουλάχιστον έναν εξ αυτών να σωριάζεται στο έδαφος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ