Εισάγουμε ρωσικό φυσικό αέριο πληρώνοντας χαράτσι σε Τούρκους και Βούλγαρους!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πολιτική που ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθίσταται πλέον ύποπτη. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την καταστροφή που προκαλεί με τις αποφάσεις του τόσο στην εθνική οικονομία, όσο και στα εθνικά μας συμφέροντα. Ένας πρωθυπουργός άλλωστε δεν μπορεί να επικαλείται ούτε το ακαταλόγιστο, ούτε την ανοησία, για να συγκαλύψει πολιτικά εγκλήματα.

Πριν από λίγες ημέρες λοιπόν αποκαλύπταμε ότι παρά τις πομφόλυγες Μητσοτάκη περί «πολέμου με τη Ρωσία» και «απεξάρτησης από το αέριο του Πούτιν», η Ελλάδα τον Σεπτέμβριο εισήγαγε τεράστιες ποσότητες φυσικού αερίου από τη Ρωσία. Για την ακρίβεια, το 72% του αερίου που εισήλθε στην ελληνική αγορά, ήταν ρώσικο!

Διαβάστε σχετικά: Αγοράζουμε πάλι ρωσικό φυσικό αέριο, αλλά πανάκριβα!

Σήμερα, δικαιωνόμαστε πλήρως. Όχι μόνο τεκμηριώνεται ότι εισάγουμε ρωσικό φυσικό αέριο μέσω του Turkstream, αλλά σε μία εξωφρενική εξέλιξη, η Βουλγαρία αποφάσισε να επιβάλει φόρο στο ρωσικό φυσικό αέριο που φτάνει στην Ελλάδα! Συγκεκριμένα, η Σοφία επιβάλλει φόρο 10,2 ευρώ ανά μεγαβατώρα, το οποίο πρακτικά μεταφράζεται σε επιβάρυνση ύψος σχεδόν 400 εκατομμυρίων € για τα ελληνικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις!

Με απλά λόγια, η Ελλάδα συνεχίζει να εισάγει ρωσικό φυσικό αέριο, μόνο που πληρώνει επιπλέον χαράτσι σε Τουρκία και Βουλγαρία!

Καταλαβαίνουμε λοιπόν το εθνικό έγκλημα που έχει διαπράξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διαρρηγνύοντας τη σχέσης μας με την Ρωσία, την ώρα που παραμένουμε εξαρτημένοι από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Αποδεικνύεται όμως και το έγκλημα της ανατροπής της κυβέρνησης Καραμανλή που επέφερε την διακοπή της «διπλωματίας των αγωγών», που θα εξασφάλιζαν στην Ελλάδα άφθονο και πάμφθηνο φυσικό αέριο, κατά τα πρότυπα της Γερμανίας. Ωφελημένοι από αυτή την πράξη εθνικής προδοσίας, η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν. Όχι μόνο κερδοσκόπησαν εις βάρος της πατρίδας μας, αλλά μας κρατούν και όμηρους ενεργειακά.

Σε όλα αυτά, έρχεται να προστεθεί και η ακύρωση του αγωγού East Med, που σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα, θα είχε οδηγήσει στο εδώλιο του ειδικού δικαστηρίου την πολιτική ηγεσία που το επέτρεψε. Ωφελημένη φυσικά, πάλι η Τουρκία.

Πολλές συμπτώσεις πλέον υπέρ της Τουρκίας από αποφάσεις ελληνικών κυβερνήσεων…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ