Ο Νετανιάχου κατά την άφιξη Μπάιντεν στο Ισραήλ: “η 7η Οκτωβρίου αντιπροσωπεύει την 11η Σεπτεμβρίου είκοσι φορές”

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η επίθεση που διέπραξε η παλαιστινιακή ένοπλη ομάδα Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου αντιπροσωπεύει την «11η Σεπτεμβρίου κατά 20 φορές».

Αυτό δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου , κατά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν , στο Τελ Αβίβ, υπενθυμίζοντας την επίθεση στους δίδυμους πύργους που έγινε στις 11 Σεπτεμβρίου 2001.

«Στις 7 Οκτωβρίου η Χαμάς σκότωσε 1.400 Ισραηλινούς, ίσως περισσότερους. Αυτό σε μια χώρα με λιγότερους από 10 εκατομμύρια κατοίκους. Αυτό θα ισοδυναμούσε με περισσότερους από 50.000 Αμερικανούς που σκοτώθηκαν σε μια μέρα. Είναι είκος φορές η  11η Σεπτεμβρίου. Αυτός είναι ο λόγος που η 7η Οκτωβρίου είναι μια άλλη μέρα που θα ζήσει στην ύβρη», είπε ο Νετανιάχου.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε : «Όπως ο πολιτισμένος κόσμος ενώθηκε για να νικήσει τους Ναζί και το Ισλαμικό Κράτος, ο πολιτισμένος κόσμος πρέπει να ενωθεί για να νικήσει τη Χαμάς», πρόσθεσε ο Νετανιάχου, τονίζοντας ότι το Ισραήλ είναι ενωμένο, θα νικήσει τη Χαμάς «και θα απομακρύνει αυτήν την τρομερή απειλή. από τη ζωή μας».

 «Οι δυνάμεις του πολιτισμού θα επικρατήσουν – για χάρη μας, για χάρη σας, για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή μας και στον κόσμο», συνέχισε.

Τέλος, ο Νετανιάχου είπε: «Η Χαμάς απήγαγε γυναίκες και παιδιά, ηλικιωμένους, επιζώντες του Ολοκαυτώματος. Ξέρω ότι συμμερίζεστε την οργή μας για αυτό. Και ξέρω ότι συμμερίζεστε την αποφασιστικότητά μας να φέρουμε αυτούς τους ανθρώπους πίσω».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Μπάιντεν για την υποστήριξη του Ισραήλ σήμερα και αύριο και πάντα.

 Σε συνέντευξη Τύπου δήλωσε: «Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να έχεις έναν αληθινό φίλο σαν εσένα».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός πρόσθεσε: «Θέλω να σας ευχαριστήσω που ήρθατε εδώ σήμερα και για την αδιαμφισβήτητη υποστήριξη που δώσατε στο Ισραήλ σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, μια υποστήριξη που αντανακλά τη συντριπτική βούληση του αμερικανικού λαού».

«Βλέπω την υποστήριξή σας κάθε μέρα στο εύρος και το βάθος της συνεργασίας που είχαμε από την αρχή αυτού του πολέμου», συνέχισε, χαρακτηρίζοντας τη συνεργασία «πραγματικά άνευ προηγουμένου».

 Ο Νετανιάχου εξήρε την πρωτοβουλία του Μπάιντεν να δώσει στο Ισραήλ «τα εργαλεία που χρειαζόμαστε για να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας» και «για το ξεκάθαρο μήνυμα που στείλατε στους εχθρούς μας να μην δοκιμάσουν την αποφασιστικότητά μας».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε «βαθιά θλίψη» για την έκρηξη που έπληξε χθες το νοσοκομείο Αλ Αλχί στη Γάζα, αλλά δεν πιστεύουν ότι την προκάλεσε το Ισραήλ.

 Αυτό είπε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε δηλώσεις του στον Τύπο πριν από τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Με βάση αυτά που είδα, πιστεύω ότι άλλοι ήταν υπεύθυνοι, όχι εσείς, αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν είναι πεπεισμένοι και επομένως έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε», είπε ο Μπάιντεν, απευθυνόμενος στον Νετανιάχου την πρώτη του μέρα της επίσκεψης του στο Ισραήλ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπενθύμισε ότι το εβραϊκό κράτος «έχει αξίες, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες δημοκρατίες», και εξήρε «το θάρρος και την απίστευτη δέσμευση του ισραηλινού λαού».

Από την άλλη πλευρά, ο Μπάιντεν υπογράμμισε «την κακία και τις θηριωδίες» που διέπραξε η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, η οποία τον Οκτώβριο «σφάγιασε περισσότερους από 1.300 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων 31 Αμερικανών πολιτών», και πήρε «δεκάδες ανθρώπους ομήρους»

… «Τέτοιες ενέργειες, παρατήρησε ο επικεφαλής του Λευκού Οίκου, κάνουν «το Ισλαμικό Κράτος να φαίνεται πιο ορθολογικό» από τη Χαμάς. Το μήνυμα της επίσκεψης, διευκρίνισε ο Μπάιντεν, είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «είναι με το Ισραήλ», το οποίο «πρέπει να έχει ό,τι χρειάζεται για να υπερασπιστεί τον εαυτό του» και συμμερίζεται «τα βάσανα και την ανησυχία» του εβραϊκού κράτους.

Ο Μπάιντεν  θα μιλήσει τηλεφωνικά με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι και με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Εθνικής Αρχής (PNA), Μαχμούντ Αμπάς, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, της επιστροφής από το Ισραήλ.

Αυτό ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα «Washington Post».

Ο Μπάιντεν είχε προγραμματίσει να μεταβεί στην Ιορδανία μετά την επίσκεψή του στο Ισραήλ, που ξεκίνησε σήμερα, και εκεί θα συναντούσε τους δύο ηγέτες της Μέσης Ανατολής, καθώς και τον Ιορδανό βασιλιά Αμπντουλάχ Β’.

Ωστόσο, τα σχέδια άλλαξαν μετά τον βομβαρδισμό που έπληξε χθες το νοσοκομείο Αλ Αχλί στη Γάζα, όπου εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

(επικαιρότητα από τα διεθνή πρακτορεία)

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ