Δήγματα (Οκτωβρίου 2023)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κώστα Δημ Χρονόπουλου *
Α) Βία ανηλίκων
• Περιστατικά βίας, βιασμών κ.α ανηλίκων ανατριχιαστικά . Γονείς , δάσκαλοι, Αστυνομία, Δικαιοσύνη, πολιτεία, παρακολουθούν αμέτοχοι. Ωσεί παρόντες ουσιαστικά. Γράφω κατ’ επανάληψη για ετούτη τη βία διαχρονικά. Όμως οι αρμόδιοι φαίνεται πως με γράφουν …. κανονικά.
• Πρόσφατα 12χρονος μαθητάκος απείλησε καθηγητή του με σουγιά. Βέβαια –λόγω παιδικής ηλικίας – ενήργησε αναποτελεσματικά. Ζήτημα (μικρού) χρόνου είναι να καταλάβει πως πρέπει να ενεργεί διαφορετικά: Να πάρει πχ ένα καλάσνικωφ , αν θέλει να τον πάρουν στα σοβαρά (!).
• Οι ποικιλώνυμοι Θεσμοί δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν με αυτά, αφού προέχουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές που τους απορροφούν ολοκληρωτικά. Όπως και το υβρεολόγιο , η λασπολογία, οι αλληλοκατηγορίες και τα συναφή αξιαγάπητα θέματα, τα πολιτικά. Που καιρός για ενασχόληση με ζητήματα δευτερεύοντα πεζά, όπως ο βιασμός 13χρονης μαθήτριας στο προαύλιο από ανήλικους συμμαθητές της που μάλιστα βιντεοσκοπούσαν (… επαγγελματικά !).
• Καμπάνα (60% αύξηση της εγκληματικότητας των ανηλίκων) ήδη χτυπάει εκκωφαντικά. Τι τάχα περιμένουν για πάρουν μέτρα ριζικά;. Μήπως προτιμούν να τα … εκατοστίσει , ώστε να δράσουν, όταν πλέον θα είναι … πολύ αργά;. Τι θα γίνει με την κατάρα που μας ταλανίζει κυριολεκτικά;.
• Άραγε θα συνεχίσουμε να συμπεριφερόμαστε ως επιμηθείς σε ζητήματα σοβαρά. Δεν βλέπουμε κατά που οδεύει η νέα γενιά;. Οτι η ανοχή μας εκτρέφει παιδιά περιθωριακά ;. Επιδιώκουμε να αλλοιώσουμε τα παραδοσιακά Ελληνοπρεπή μας χαρακτηριστικά με άγουρα άτομα, πλην όμως ήδη ώριμα εγκληματικά;.

Β) Έγχρωμα Τιμολόγια
• Έρχονται τα έγχρωμα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος παντού, σε γειτονιές , σε ρούγιες , σε στρούγκες και σε μάντρες. Αντιλαλούν οι γειτονιές σαν τραγουδούν (παιδιά , γυναίκες κι άνδρες):
«οι πράσινες, οι μπλε, οι πορτοκαλί οι χάντρες
λογαριασμούς χρωματισμούς μας φέρνουνε
ώστε ….. «χρωματιστά» να μας τα παίρνουνε» (!…).
• Όλα ετούτα τα χρωματισμένα χαρτιά, οι πολίτες δεν τα πολυκαταλαβαίνουνε. Γιατί δεν τα κάνουν πιο απλά, κατανοητά, ώστε όλοι να τα κατανοήσουνε;. Γιατί αυτή η μανία με τους ακαταλαβίστικους υπολογισμούς που τον κόσμο παιδεύουνε;. Υπάρχει άραγε σαδισμός ή απλώς να τα διατυπώσουν σωστά αδυνατούνε.
• Τέλος τι θα γίνει με εκείνους που πάσχουν από αχρωματοψία;. Πως θα τα ξεχωρίσουνε ώστε να επιλέξουν με επιτυχία; Δεν πέρασε καθόλου από το μυαλό των «νοημόνων» αυτό, ούτε καν σαν υποψία;.
Πέφτει πολύ …. «μαύρο» στην νεοελληνική ευφυΐα.

Γ ) Μ.Μ.Μεταφοράς

• Πότε επιτέλους θα μάθουμε να κυριολεκτούμε, ώστε κάποτε να μιλούμε σωστά μήπως και συνεννοηθούμε;. Τι θα πει πχ «λεωφορεία» , όταν το ορθό είναι ρ υ π α ρ ο φ ο ρ ε ί α;. Γιατί αποκαλούνται Μ.Μ.Μεταφοράς, ενώ είναι Μ.Μ.Τ (=Μέσα Μαζικής Tαλαιπωρίας;).
• Σε τι εξυπηρετεί ένα άθλιο, βρώμικο, κουρελιασμένο κάθισμα όταν σιχαινόμαστε να καθίσουμε;. Τι χρειάζονται οι φθαρμένες χειρολαβές όταν αδυνατούμε να τις κρατήσουμε;. Τι νόημα έχουν οι χρονοαναρτήσεις αφίξεων όταν δεν τηρούνται;. Γιατί τα ΜΜΕ παραμελούνται και δεν συντηρούνται;.
• Γιατί δεν τιμωρούνται (από ποιους άραγε;) οι υπευθυνοανεύθυνοι αρμόδιοαναρμόδιοι επικίνδυνοι φορείς;.

Όταν εν μέσω ιώσεων και επιδημιών στοιβάζουν σαν σαρδέλες τους επιβάτες, είναι να αγανακτείς / να απορείς. Τιμωρείσαι ή δεν έχεις πρόσβαση σε ορισμένους χώρους, αν δεν φοράς μάσκα, ενώ σε αναγκάζουν να συγχρωτίζεσαι σε ανυπόφορα στενούς των ΜΜΜ χώρους επειδή οι εξουσιαστές μας φορούν μονίμως της υποκρισίας την μάσκα.
Δ ) Πρωτεύουμε αρνητικά
• Φαίνεται πως έχουμε την τάση να πρωτεύουμε …..ουραία (στην σειρά). Να ξεχωρίζουμε αρνητικά (!). Δυστυχώς όμως δεν ιδρώνουνε τα … ευγενή μας αυτιά . Συνεχίζουμε σαν να συμβαίνουν κάπου αλλού όλα αυτά.
• Θλίψη σκέτη η τελευταία έκθεση του ΟΟΣΑ. Μας κατατάσσει ουραγούς στις αποδοχές, χωρίς τώρα πλέον, ελαφρυντικά. Όμως (ευτυχώς;) πρωτεύουμε στην ακρίβεια, από το γάλα μέχρι τα ζαρζαβατικά (!). Δεν είναι βέβαια κάτι πρωτάκουστο όλα όσα μας λαχαίνουν διαχρονικά.
• Όμως τα πρώην καμπανάκια, γίνανε καμπάνες που χτυπούν εκκωφαντικά. Τις πταίει θα μάθουμε άραγε τελικά;. Οι συνήθεις ύποπτοι μεσάζοντες /παράσιτα, οι αισχροκερδίζοντες ή ο κος Χατζηπετρής που μας τυραννά;. Μήπως φταίει και το κομματικοπολιτικό κατεστημένο … κάπως, να, τόσο δά;.
• Γιατί ο τόπος μας δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι και να πάει μπροστά;. Δεν του λείπουν οι φυσικοί πόροι, ο πρωτογενής τομέας (Γεωργία, Κτηνοτροφία) ο Τουρισμός κ. α πολλά. Ποια κατάρα μας βαραίνει και τον ιστό της καθήλωσης, υφαίνει και δεν ανοίγουμε φτερά;.
Μήπως πράγματι ισχύει αυτό που ισχυρίζομαι πως «είναι κρίμα για ένα μια τόσο ωραία χώρα ωσάν την Ελλάδα να έχει πολλούς γηγενείς που δεν της αξίζουν πραγματικά»!.

• Εκτιμώ πως είναι καιρός να πάψουμε τα … διαπιστωτικά. Το ότι μας αρκεί να είμαστε Δ ι α π ι σ τ ω τ έ ς δεν μας συνιστά. Είναι καιρός να σηκώσουμε το ανάστημά μας αλλά ΑρχαιοΕλληνικά. Να γίνουμε μπροστάρηδες , και όχι υπηρέτες , ουραγοί, αλλά αφεντικά.
• Να θυμηθούμε ποιοι είμαστε, από ποιους προερχόμαστε ιστορικά.
Οι σπουδαίοι /μοναδικοί μας πρόγονοι, φώτισαν την ανθρωπότητα με ανέσπερο φως που καταυγάζει έκτοτε παντοτινά.
Εμείς επιλέγουμε το έρεβος της διχόνοιας , του αλληλοσπαραγμού, το φθόνο το φονιά.
Χαμένοι μέσα στα πάθη μας κλεισμένοι σε αδιέξοδα, στοχεύουμε στο πουθενά.
Αυτή η κατάντια μας, μας υποτιμά.
• Από πού ξεκινήσαμε , πως προχωρήσαμε , πόσο κατρακυλήσαμε.
Όμως δεν μπορεί, δεν γίνεται κάτι πρέπει να ενδημεί στο γονιδίωμά μας ελληνικά.
Φρονώ πως μέσα μας σιγοκαίει μια φλογίτσα που θέλει έναν μεγάλο ηγέτη να την κάνει ελληνοπρεπή πυρκαγιά.

Ιατρού

ΔΗΜΟΦΙΛΗ