Ισραηλ: 12χρονη με αυτισμό και η 80χρονη γιαγιά της που Θεωρούνταν όμηροι της Χαμάς, βρέθηκαν νεκρές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παγκόσμιο σοκ και τεράστια θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση πως βρέθηκε νεκρή μια 12χρονη Ισραηλινή με αυτισμό και η 80χρονη γιαγιά της που θεωρούνταν ότι είχαν απαχθεί από τρομοκράτες της Χαμάςκατά την αιφνιδιαστική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Οι σοροί της μικρής Νόγια Νταν και της γιαγιάς της εντοπίστηκαν χθες, όπως μετέδωσε πρώτο το ισραηλινό κανάλι Kan και επιβεβαίωσαν οι ισραηλινές Αρχές.

Ωστόσο, ακόμα δεν έχει γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειεςσχετικά με τις συνθήκες του θανάτου τους.

Δείτε tweet:

Το χρονικό

Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου το κορίτσι βρισκόταν στο σπίτι της 80χρονης γιαγιάς της στο κιμπούτς Nir Oz και δέχθηκαν επίθεση από τους ενόπλους της Χαμάς.

Η 12χρονη κατάφερε να στείλει ένα τελευταίο φωνητικό μήνυμα στην μητέρα της που έμενε 8 χιλιόμετρα μακριά.

«Μαμά, φοβάμαι. Υπάρχουν άνθρωποι στο σπίτι. Βοήθησέ με», ήταν τα τελευταία λόγια της. Από τότε κανείς δεν είχε ακούσει τίποτα για εκείνη, μέχρι χθες.

Αμέσως μετά την απαγωγή της 12χρονης το κράτος του Ισραήλ είχε κάνει ανάρτηση προκειμένου να κινητοποιήσει όσους περισσότερους πολίτες μπορούσε για να βρεθεί η μικρή.

Στην ανάρτηση αναφερόταν ότι η 12χρονη είναι ένα κορίτσι ευαίσθητο, ευγενικό, αστείο και φανατική θαυμάστρια του Χάρι Πότερ.

Παράλληλα το Ισραήλ είχε κάνει έκκληση στην πασίγνωστη Βρετανίδα συγγραφέα των βιβλίων Χάρι Πότερ,  Tζ. Κ. Ρόουλινγκ που λάτρευε η 12χρονη και εκείνη είχε κάνει retweet την ανάρτηση για την 12χρονη.

Η μητέρα της 12χρονης ήταν στο δικό της σπίτι μόνη της. Από την πενταμελή οικογένεια ήταν η μόνη που σώθηκε καθώς κλειδώθηκε σε ένα «δωμάτιο ασφαλείας» για οκτώ ώρες ενώ άκουγε τους τρομοκράτες να σκοτώνουν.

Μίλησε για τελευταία φορά με τον πρώην σύζυγό της, ο οποίος ήταν στο σπίτι με τα δύο παιδιά τους, το πρωί εκείνου του Σαββάτου. Ο άντρας και τα δύο παιδιά απήχθησαν από τα μέλη της Χαμάς και από τότε αγνοείται η τύχη τους. 

Ταυτοποιήθηκαν ακόμα μια γυναίκα και ένα αγόρι 

Ακόμη ένα αγόρι και μια γυναίκα ταυτοποιήθηκαν ανάμεσα στους νεκρούςαπό την επίθεση της Χαμάς, ανέφερε η οργάνωση παροχής βοηθειών Zaka.

Τα λείψανά τους εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια έρευνας που έγινε σε σπίτι το οποίο είχε καεί στο κιμπούτς Μπεερί.

Όπως αποκάλυψε, η οργάνωση «τα πτώματά τους απανθρακώθηκαν αφού δολοφονήθηκαν».

Ισραηλινοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι νεκροί στο συγκεκριμένο κιμπούτς φτάνουν τους 108, περίπου το 10% του πληθυσμού.Τουλάχιστον άλλες δέκα τέτοιες ισραηλινές κοινότητες δέχθηκαν επίθεση από τους ενόπλους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ