Κόκκινος συναγερμός: Εκκενώθηκαν πέντε αεροδρόμια στη Γαλλία και τρία σχολεία στο Βέλγιο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται για ακόμη μια μέρα η Ευρώπη την στιγμή που ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή βρίσκεται εξέλιξη και υπάρχουν φόβοι για χτυπήματα.

Για δεύτερη μέρα στη Γαλλία μεγάλη ήταν η ταλαιπωρία που βίωσαν οι επιβάτες σε πέντε αεροδρόμια καθώς χρειάστηκε να εκκενωθούν λόγω απειλής για βόμβα.

Η εκκένωση στο αεροδρόμιο του Μπορντό:

Το μήνυμα αφορούσε τα αεροδρόμια του Μπορντό, της Λιλ, του Μονπελιέ, του Μπωβαί και της Νάντης. Τα αεροδρόμια εκκενώθηκαν και σίγουρα θα υπάρξουν καθυστερήσεις στις πτήσεις.

Σύμφωνα με την Le Figaro, η λειτουργία αποκαθίσταται σταδιακά στα αεροδρόμια σε Λιλ και Νάντη.

Μάλιστα, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, στο αεροδρόμιο της Λιλ βρισκόταν σταθμευμένο και το αεροπλάνο του Εμανουέλ Μακρόν, καθώς ο Γάλλος πρόεδρος βρέθηκε στην περιοχή για την κηδεία του δασκάλου που δολοφονήθηκε την Παρασκευή στο Αρράς.

Δείτε την εκκένωση στο αεροδρόμιο της Νάντης:

Είναι η δεύτερη μέρα αναστάτωσης στη Γαλλία καθώς χθες είχαν εκκενωθεί αρκετά αεροδρόμια λόγω πάλι απειλής για βόμβα. Έχει προηγηθεί μπαράζ απειλών για τοποθέτηση βόμβας, σε αξιοθέατα όπως τις Βερσαλλίες, αλλά και στο σχολείο του Αρράς που πραγματοποιήθηκε η δολοφονική επίθεση κατά εκπαιδευτικού.

Εκκενώθηκαν σχολεία στο Βέλγιο

Την ίδια στιγμή, αναταραχή επικρατεί και στο Βέλγιο καθώς εκκενώθηκαν μετά από μήνυμα για βόμβα μια ολόκληρη γειτονιά που περιλαμβάνει δύο σχολεία, σουπερμάρκετ, πολυκατοικία καθώς επίσης και ένα σχολείο στη Βαλλονία για τον ίδιο λόγο.

Στα σχολεία της Φλάνδρας βρίσκονται ειδικοί με εκπαιδευμένους σκύλους ενώ οι μαθητές έχουν μεταφερθεί, σύμφωνα με τα βελγικά μέσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ