Γιατί έσπευσε ο Μπάιντεν στο Ισραήλ- Τι επιδιώκεται (αραβικό δημοσίευμα)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Τα μυστικά της επίσκεψης Μπάιντεν στο Ισραήλ σήμερα», γράφει το αραβικό δημοσίευμα

Δημοσίευμα εβραϊκής εφημερίδας- γράφει αραβικό ηλεκτρονικό μέσο- εξετάζει τους στόχους της επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στο Ισραήλ σήμερα Τετάρτη, στο πλαίσιο της τρέχουσας κλιμάκωσης.

Σύμφωνα με αυτήν την έκθεση, ο πρώτος στόχος της επίσκεψης είναι το Ισραήλ να συμβάλει στον τερματισμό της κυριαρχίας της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η σταθερότητα της Μέσης Ανατολής και χωρίς να ανοίξει το βόρειο μέτωπο του Ισραήλ σε οποιαδήποτε απειλή (από την Χεζμπολάχ του Λιβάνου).

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι δεν πρόκειται για διαβίβαση εντολών από τις Ηνωμένες Πολιτείες στο Ισραήλ, αλλά μάλλον θεωρείται κοινό συμφέρον και για τις δύο χώρες.

Η έκθεση επισημαίνει επίσης ότι η άφιξη του Μπάιντεν στην περιοχή έρχεται ως μέρος μιας επίδειξης δύναμης με στόχο να σταλεί μια προειδοποίηση στο Ιράν και τους συμμάχους του, ότι τυχόν πυραυλικές επιθέσεις στο Ισραήλ θα απωθηθούν από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν πρέπει να αγνοηθεί και ο προβληματισμός στη διαμοίραση  της αμερικανικής υποστήριξης μεταξύ Ισραήλ και Ουκρανίας.

Ο Μπάιντεν πιστεύει ότι η παρουσία του στην περιοχή θα δώσει μήνυμα στην Τεχεράνη ότι δεν πρέπει να ξεκινήσει έναν συνολικό πόλεμο εναντίον του Ισραήλ και ότι αυτό θα είναι αναποτελεσματικό και θα έχει υψηλό κόστος.

Επιπλέον, ο δεύτερος στόχος της επίσκεψης του Μπάιντεν είναι να διασφαλίσει τη λήψη ανθρωπιστικών μέτρων προς τους κατοίκους της Γάζας και αυτό θα συμβάλει στην υποστήριξη του Ισραήλ και στην αύξηση της διεθνούς και αμερικανικής νομιμότητας για τη μείωση των επιθέσεων στη Λωρίδα μακροπρόθεσμα.

Δεν μπορεί να αγνοηθεί ότι ο Μπάιντεν επιδιώκει να εκμεταλλευτεί αυτή τη συμπάθεια για να αυξήσει την υποστήριξή του και τις πιθανότητές του στις επερχόμενες εκλογές στις ΗΠΑ στα τέλη του 2024.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ