Παραλιγο μακελειό στον Άγιο Παντελεήμονα: Εισέβαλε μεσα στην εκκλησία αλλοδαπός με χατζάρα έτοιμος να σφάξει κοσμο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε εκκλησία στον Άγιο Παντελεήμονα εισέβαλε λίγο πριν τις 8 το βράδυ ένας αλλοδαπός άνδρας, ο οποίος κουβαλούσε ένα τεράστιο μαχαίρι στο σακίδιο του και άρχισε να φωνάζει «Αλλἀχου Ακμπάρ» (Allahu akbar, δηλαδή «ο Θεός είναι Μεγάλος» στα αραβικά).

Σύμφωνα με μαρτυρία, ο άνδρας έπεσε στο έδαφος και άρχισε να προσεύχεται κρατώντας στα χέρια του το Κοράνι, την ώρα που αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, οι οποίοι ειδοποιήθηκαν από τον νεωκόρο της εκκλησίας για ύποπτο άνδρα που είχε εισέλθει εντός της εκκλησίας με ένα σακίδιο στην πλάτη, έσπευσαν στο σημείο. Όταν ο αλλοδαπός τούς αντιλήφθηκε, φέρεται να άρχισε να φωνάζει «Αλλἀχου Ακμπάρ», ενώ κατόπιν αντιστάθηκε σθεναρά στην προσπάθειά τους να του κάνουν σωματικό έλεγχο.

Οι άνδρες της ΟΠΚΕ κατάφεραν να του περάσουν χειροπέδες πριν προλάβει να κάνει οτιδήποτε, ενώ, κατά τον έλεγχο βρήκαν πάνω του και κατάσχεσαν ένα τεράστιο μαχαίρι. Σημειώνεται πως, με βάση ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, κατά τη σύλληψή του ο αλλοδαπός, ο οποίος οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, δήλωσε στους αστυνομικούς πως έχει καταγωγή από τη Συρία.

Σύμφωνα δε με σχετικές πληροφορίες, ο συλληφθείς στο παρελθόν εχει απασχολήσει τις Αρχές κάμποσες φορές. Συγκεκριμένα, κατά την περίοδο του Πάσχα είχε εισβάλλει εν ώρα λειτουργίας στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα και είχε αρχίσει να ψάλλει εδάφια από το Κοράνι. Τότε, σε βάρος του είχε σχηματιστεί σχετική δικογραφία από το ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα, ενώ έγινε και διοικητική απέλασή του για λόγους δημόσιας ασφαλείας.

Άλλες δύο φορές απασχόλησε τις Αρχές για παρόμοια περιστατικά, ενώ οδηγήθηκε επίσης για ψυχιατρική εξέταση, ωστόσο δεν κρίθηκε αναγκαία η κράτηση του. Πριν από περίπου 20 ημέρες, εξάλλου, ο ίδιος κατηγορείται πως έβαλε φωτιά στο «Σπίτι του Κηπουρού», το οποίο ανήκει στον Δήμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ