Οι Ισραηλινοί σπεύδουν να εγκαταλείψουν την Τουρκία- απογειώνονται το ένα αεροπλάνο μετά το άλλο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά τις διαδηλώσεις που ξεκίνησαν σε όλη την Τουρκία κατά του Ισραήλ,  ένα αεροπλάνο της Arkia Airlines από το Τελ Αβίβ προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη για να παραλάβει Ισραηλινούς πολίτες που ήθελαν να φύγουν από την Τουρκία.

 Το πρώτο αεροπλάνο που μετέφερε Ισραηλινούς πολίτες από την Κωνσταντινούπολη στο Τελ Αβίβ απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης χθες στις 19.55. Το δεύτερο αεροπλάνο αναχώρησε από την Κωνσταντινούπολη γύρω στις 01.38.

2 72

Η δεύτερη πτήση από την Κωνσταντινούπολη προς το Τελ Αβίβ έγινε με αεροσκάφος τύπου Boeing 737-9 της El Al Airlines.

Επιβάτες, μεταξύ των οποίων οικογένειες με παιδιά, αναχώρησαν από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης γύρω στις 01.38 με την πτήση LY5156.

Σε χθεσινή δήλωση, το ισραηλινό γραφείο Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε τους πολίτες του στην Τουρκία να εγκαταλείψουν τη χώρα το συντομότερο δυνατό.

Σήμερα, αεροσκάφος τύπου Embraer E195 της Arkia Airlines αναχώρησε από το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο Τελ Αβίβ και προσγειώθηκε το βράδυ στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

3 25

Ισραηλινοί πολίτες που ήθελαν να φύγουν από την Τουρκία πέρασαν από τον έλεγχο διαβατηρίων μετά από τις διαδικασίες εισιτηρίων και αποσκευών και πήγαν στην πόρτα του αεροπλάνου. Μετά τον έλεγχο ασφαλείας εδώ, οι επιβάτες μεταφέρθηκαν στο αεροπλάνο και αναχώρησαν από την Κωνσταντινούπολη στις 19.55 με αριθμό πτήσης IZ1036.

Προβλέπεται ότι θα ακολουθήσουν και άλλα δρομολόγια μεταξύ Κωνσταντινούπολης και Τελ Αβίβ για τη μεταφορά Ισραηλινών που εγκαταλείπουν βιαστικά, αγχωτικά,  την Τουρκία, όπως σημειώνουν τα τουρκικά media.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ