Ισραήλ: «Δε θα διαφημίσουμε» την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης στη Γάζα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κλειστά κρατάει τα χαρτιά του ο ισραηλινός στρατός, έφτασαν τα πρώτα αμερικανικά τεθωρακισμένα

«Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος της Γάζας. Οι έφεδροι είναι έτοιμοι, εξοπλισμένοι και σε επιφυλακή. Αλλά δε διαφημίσουμε πότε θα ξεκινήσουν οι επιχειρήσεις».

Αυτή ήταν η απάντηση του εκπροσώπου του ισραηλινού στρατού σε συνέντευξη στο CNN, όπου επίσης ανέφερε ότι η «επιχείρηση στο έδαφος είναι μία από τις επιλογές» στη διάθεση των ισραηλινών δυνάμεων.

Ο υπουργός Άμυνας και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ επισκέφτηκαν στρατεύματα κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, ενώ η διεθνής κοινότητα προειδοποιεί για την προστασία των αμάχων.

Στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν έφτασαν τα πρώτα τεθωρακισμένα άρματα που έστειλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στο Ισραήλ.

Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, που βρίσκεται στην Ερυθρά Θάλασσα, ανέφερε ότι κατέρριψε ντρόουν και πυραύλους, που εκτοξεύτηκαν από την Υεμένη «πιθανώς» με στόχο το Ισραήλ.

Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απέρριψε την κατηγορία ότι η ΕΕ χρηματοδότησε την Χαμάς/

Δεν υπάρχει αντίφαση στο να είμαστε αλληλέγγυοι με το Ισραήλ και παράλληλα να στηρίζουμε τις ανθρωπιστικές ανάγκες των Παλαιστινίων . Η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν πάντα ο μεγαλύτερος διεθνής δωρητής στην Παλαιστίνη. Και αυτό δεν θα αλλάξει. Αλλά καθώς εξελίσσεται η κατάσταση επί τόπου, είναι επίσης σημαντικό να επανεξεταστεί επειγόντως και προσεκτικά η οικονομική μας βοήθεια προς την Παλαιστίνη. Η χρηματοδότηση της Ε.Ε. δεν πήγε ποτέ στη Χαμάς ή σε άλλες τρομοκρατικές οντότητες. Και δεν θα πάει ποτέ

Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν
πρόεδρος Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Ο Τζο Μπαίντεν, στο διάγγελμά του από το Οβάλ Γραφείο, επέμεινε στη λύση των δύο κρατών.

Όπως είπα στο Ισραήλ, όσο δύσκολο κι αν είναι, δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε την ειρήνη. Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τη λύση των δύο κρατών. Το Ισραήλ και οι Παλαιστίνιοι αξίζουν εξίσου να ζουν με ασφάλεια, αξιοπρέπεια και ειρήνη.

Τζο Μπάιντεν
πρόεδρος ΗΠΑ 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ