«Μια χερσαία εισβολή στη Γάζα είναι μια προαναγγελθείσα καταστροφή»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Νίκου Νικολόπουλου

Η απρουποθετη καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεσης της Χαμάς συνοδεύεται και από την ταυτόχρονη καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεσης του κράτους του Ισραήλ, που συμβαίνει επί δεκαετίες, στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη, επίθεση που αυτές τις μέρες εκτυλίσσεται σε απειλή εθνοκάθαρσης εναντίον εκατοντάδων χιλιάδων Παλαιστινίων.

Η πρώτιστη ανησυχία , ενώ είναι σε εξέλιξη ο πολέμος , είναι η τεράστια ανθρωπιστική τραγωδία, αφού όπως σημειώνει ο ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ Δημοσιογραφος  ΓΚΙΝΤΕΟΝ ΛΕΒΙ 

 «Μια χερσαία εισβολή στη Γάζα είναι μια προαναγγελθείσα καταστροφή»,

Τα θύματα Ισραήλ-Παλαιστίνης, ανέρχονται σε χιλιάδες – ενώ αυξάνονται οι ανησυχίες για εμπλοκή στον πόλεμο οργανώσεων από το Λίβανο και τη Συρία, που υποστηρίζουν τη Χαμάς

Τα περισσότερα από τα θύματα και στις δύο πλευρές είναι άμαχοι. Δεκάδες Ισραηλινοί όμηροι κρατούνται στη Γάζα, οι βομβαρδισμοί και η χερσαία επίθεση του Ισραήλ απειλούν τις ζωές των εγκλωβισμένων στην πυκνοκατοικημένη Λωρίδα της Γάζας Παλαιστινίων, που δεν έχουν που να πάνε.

3C2F4BD6 2686 45E2 9E19 296700EE5341
Ο Νίκος Νικολόπουλος

 Υπάρχουν και οι δευτερεύουσες απώλειες . Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή μπορεί να προκαλέσει αναταράξεις ανά την υφήλιο αφού η περιοχή αυτή αποτελεί κρίσιμο προμηθευτή ενέργειας και βασικό διάδρομο για τη ναυτιλία όπως ακριβως και προηγούμενες συρράξεις στη Μέση Ανατολή, μπορεί να προκαλέσει μεγάλες αναταράξεις στην παγκόσμια οικονομία, ακόμη και να την ωθήσει σε ύφεση, εφόσον και άλλες χώρες συρθούν στη σύγκρουση.

Μερικά ουσιώδη ερωτήματα τίθενται στο δημόσιο διάλογο , που καλείται να απαντήσει κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος , καθώς και ο λεγόμενος «πολιτισμένος κοσμος της Δύσης» όπου οι συστημικοί νεοταξιτες εκπρόσωποι του , περιορίζονται στο να εκφράζουν την βαθύτατη ανησυχία του για τον κύκλο βίας χιλιάδων νεκρών στον οποίο βυθίζονται το Ισραήλ και η Παλαιστίνη, την εντεινόμενη ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα, την πιθανή επέκταση της σύρραξης σε περιφερειακό επίπεδο και το ενδεχόμενο μιας νέας προσφυγικής κρίσης.

Μήπως  είμαστε πολύ αυστηροί κριτές απέναντι στην ΧΑΜΑΣ και σε ένα Λαό ο οποίος δεν μπορεί  σε καμία περίπτωση να συγκριθεί το βιοτικό επίπεδο της ζωής μα και ούτε μπορεί σταθεί πνευματικά απέναντι στην «Ανωτερότητα του Γερμανικού Λαού», και ο οποίος παρόλα αυτά διέπραξε βαρύτατα και ασυγχώρητα εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας. Και όμως παρά ταύτα: α) μετά την Συνθηκολόγηση της Γερμανίας, που έγινε την 9 Μαίου 1945, στις αρχές του 1950 ενισχύθηκε οικονομικά από τις ΗΠΑ και έτσι να αναδειχθεί σε μεγάλη Οικονομική Δύναμη, β) και μάλιστα χωρίς ποτε να γινει καμία Αποναζικοποίηση της Γερμανίας όπως προέβλεπε η αναφερθείσα Συνθηκολόγηση και το κερασάκι στη τούρτα ήρθε στις 6 Μαίου 1955 όταν εν χορδαις και οργανοις εντάχθηκε και στο ΝΑΤΟ. 

Ορθά καταγγελουν και ζητούν την τιμωρία της Παλαιστινης για τα εγκλήματα της ΧΑΜΑΣ αλλά για τις θηριωδίες των Γερμανικών στρατευμάτων κατοχής αυτοι οι ίδιοι φρόντισαν και η Γερμανία ποτέ  δεν τιμωρήθηκε !

Το Ισραήλ θα χρησιμοποιήσει τα πάντα για να πείσει ότι είναι το θύμαώστε να δικαιολογείται στην κοινή γνώμη η γενοκτονία των Παλαιστινίων ως «δικαίωμα στην αυτοάμυνα».  

Δεν είχαμε όμως καμία δουλειά εμείς να εμπλακούμε σε έναν ακόμη πόλεμοόπως αυτός της Ουκρανίας. 

Και το επόμενο ξεροκέφαλο ερώτημα – ζήτημα ουσιαστικό – που παραμένει αναπάντητο και είναι :

Ποιος είναι ο πραγματικά επικίνδυνος στο μέλλον για τον λαό του Ισραήλ;

Εμείς οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες συντασσόμεθα με εκείνους που πιστεύουν ότι προφανώς πριν από όλους η Ισλαμιστική τρομοκρατική Τουρκία η οποία όταν πιστέψει ότι είναι ικανή δεν θα διστάσει σε τίποτε. 

Αξίζει να υπομνησθει ότι υπήρξε ιδρυτής του ISIS  (Columbia University Researchers Confirm Turkey’s Links to ISIS,  http://asbarez.com/142150/columbia-university-researchers-confirm-turkeys-links-to-isis/)    

Και ισχυριζόμαστε τούτο διότι ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ότι η Τουρκία έχει προηγηθεί της ΧΑΜΑΣ σε αγριότητα όταν κατακρεούργησε , βίασε , κράτησε αιχμάλωτους – ομήρους εκατοντάδες Κύπριους αγνοούμενους κατα την εισβολή του 1974 .                                              Είναι επίσης απολύτως απαραίτητο να μην ξεχνάμε τι έγραψε ο διεθνής ελευθερος τύπος για τις Τουρκικές θηριωδίες με αντιπρωσοπευτικοτερο εκείνο το ρεπορτάζ  της ΑΓΓΚΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ SUN 1974

“BARBARIANS” όπου προβάλει τις τραγικές εμπειρίες συγγενων θυμάτων και μεταξύ πολλών αλλων φρικωδών αφηγήσεων σημειώνει :

 

“Οι Τούρκοι έκοψαν τα χέρια και τα πόδια του πατέρα μου. Μετά τον πυροβόλησαν μπροστά μου “.

“Ο αρραβωνιαστικός μου και 6 άλλοι πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν . Οι Τούρκοι γελούσαν με μένα και μετά με βίασαν”

“Πυροβόλησαν τους άνδρες. Η σύζυγος του φίλου μου είπε. Γιατί να ζήσω χωρίς τον σύζυγό μου; Ένας στρατιώτης την πυροβόλησε στο κεφάλι”

Πριν αποφανθούμε και τοποθετούμε ας έχουμε κατα νου ότι η κατεχόμενη Κύπρος βρίσκεται σε απόσταση 60 μιλιών από το Ισραήλ και κατόπιν να δούμε ποια πρέπει να είναι η κοινή πολίτικη Κύπρου, Ισραήλ και Ελλάδας .

 

Ο ελληνικός λαός συμφωνεί  με τους αδελφούς μας Κυπρίους που αποκλείουν την Διζωνική κτλ του ΤΟΥΡΚ- ΕΛΙΑΜΕΠ , αφού το επόμενο στάδιο θα οδηγήσει σε μελλοντικό εκτουρκισμό όλης της Κύπρου , τουτεστιν  κίνδυνο για το Ισραήλ την Ελλάδα και όλη την περιοχή.

Εμείς πρέπει νύχτα μέρα σε συνεργασία με το Ισραήλ και την Αίγυπτο να μαχόμεθα  για την απελευθέρωση της ΚΥΠΡΟΥ από τον διαχρονικά ισλαμοφασισμο.   Καιρός ειναι να το αντιληφθούν και οι ΗΠΑ που αιθεραβαμόνως πιστεύουν σε μια πολιτισμένη Τουρκία. 

Η αρχή του κακού άρχισε το 2010 και υπεύθυνες είναι δυο χώρες , η Τουρκία με τον ψεύτο σουλτάνο και το τρισκατάρατο Καταρ με τον πάμπλουτο εμίρη που χρηματοδοτεί όλα αυτά . 

Όλα τα αλλά είναι παραμύθια που προβάλλουν τα Ελληνικά ΜΜΕ καλο θα ειναι να ασχολούνται με το τι γίνεται στα ΚΥΤ και ας αφήσουν την αναπαραγωγή προπαγάνδας με αποβλακώνοντας τους αφελείς…

Και κάτι ακόμα … κύριε Διζωνικέ Μητσοτακη η ανάρτηση της Ισραηλινής σημαίας στο Ελληνικό κοινοβούλιο είναι μιά πράξη προσβλητική για το ελληνικό εθνος .                Δεν επιτρέπεται στο ΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ η ανάρτηση οποιασδήποτε σημαίας πλήν της Ελληνικής.

Εν κατακλείδι πρέπει να καταγραφει ότι το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στηλιτεύει «την υποκρισία» της Δύσης

κατηγορώντας τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους πως δεν ασκούν καμιά κριτική για τις παραβιάσεις στις επιχειρήσεις του στρατού του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

«Η αντίδραση της Ουάσιγκτον και –με λιγοστές εξαιρέσεις– των ευρωπαϊκών πρωτευουσών στις ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα από την 7η Οκτωβρίου είναι η σιωπή», τονίζεται και καταλήγει :

«Πού είναι η ξεκάθαρη καταδίκη καθώς σφίγγει σκληρά ο δεκαεξαετής αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας, που ισοδυναμεί με συλλογική τιμωρία, έγκλημα πολέμου;»

Πού είναι «η αγανάκτηση» για τις δηλώσεις ισραηλινών ηγετών με σκοπό να «θολώσουν την κεφαλαιώδη διάκριση ανάμεσα σε αμάχους και μαχητές στη Γάζα» καθώς «διατάσσουν ακόμη πιο εντατικούς βομβαρδισμούς αυτής της πυκνοκατοικημένης περιοχής, μετατρέποντας ολόκληρα τετράγωνα συνοικιών σε συντρίμμια;» διερωτάται το παρατηρητήριο και μαζί του όλοι οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ !

Ο Νίκος Νικολόπουλος είναι ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ