Η Ρωσία υποστηρίζει τη θέση της Τουρκίας για τη Γάζα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε σήμερα ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος η παλαιστινιο-ισραηλινή σύγκρουση να μετατραπεί σε περιφερειακή και ότι η Ρωσία βρίσκεται σε επαφή με την Τουρκία για αυτό το θέμα, έγραψε η Sabah.

Ο Λαβρόφ επεσήμανε ότι η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη να συζητήσει και να αξιολογήσει τη φόρμουλα που προτείνει η Τουρκία, η οποία προβλέπει λύση στη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή μέσω εγγυητριών κρατών.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Πιονγκγιάνγκ, όπου βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη, ο Λαβρόφ είπε ότι είναι έτοιμοι να συνεργαστούν με την Τουρκία για την αποκλιμάκωση της σύγκρουσης.

«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε οποιεσδήποτε εποικοδομητικές προτάσεις. Η πρωτοβουλία της Τουρκίας υπαγορεύεται σαφώς από την επιθυμία να επιτευχθεί αποκλιμάκωση. Υποστηρίζουμε προσεγγίσεις στο θέμα που είναι ισορροπημένες και δεν θα επιβάλλονται στη μία πλευρά από την άλλη. Η πρωτοβουλία της Τουρκίας φαίνεται ισορροπημένη»,  επεσήμανε ο Λαβρόφ.

«Φυσικά, θα θέλαμε να ακούσουμε τι ακριβώς εννοούν οι Τούρκοι φίλοι μας με τους οποίους είμαστε σε επαφή για αυτό το θέμα», πρόσθεσε.

Η Τουρκία είναι ένθερμος υποστηρικτής της λύσης δύο κρατών στη σύγκρουση, η οποία έχει κλιμακωθεί από τις αρχές Οκτωβρίου.

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Χακάν Φιντάν, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η Τουρκία προτείνει ένα μοντέλο επίλυσης της σύγκρουσης ορίζοντας χώρες από την περιοχή ως εγγυητές για την εκπλήρωση των προϋποθέσεων για την επίλυση του προβλήματος. Ο Φιντάν εξέφρασε την ετοιμότητα της Τουρκίας να αναλάβει έναν τέτοιο ρόλο.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ